Sanski talenti: Emil Velić velika nada Domžala

Sanski talenti: Emil Velić velika nada Domžala

U prvom kolu proljetnog dijela za juniore, Domžale su  na teškom gostovanju u Ljubljani, slavili   protiv Olimpije,rezultatom 2 : 1 i tako zadržale lidersku poziciju u prvoj ligi Slovenije za juniore.Velike zasluge za nova tri boda Domžala, idu golmanu Emilu Veliću. Odbranio je nekoliko zicera,a  u posljednoj minuti sudijske nadoknade sjajno je  intervenisao prilikom jakog šuta, igrača Olimpije iz neposredne blizine, te bio proglašen igračem utakmice.

Velić je porijeklom iz Sanskog Mosta, a prije Domžala je branio za  Bravo iz Ljubljane. Kada je u pitanju naša reprezentacija 19 – godišnji Velić kaže ;  Volim BIH svim srcem, pratim sve naše igrače, ne bitno o kojem   sportu se radilo. Nije mi teško  ustati i u dva ujutru, te  gledati Teletovića i njegove trice za parkinga. Što se tiče mog nastupa za BIH, pa to mi je najveća želja, ali još je rano pričati o tome, jer su sada to samo moje želje,koje će se uz naporan rad i zalaganjem na treningu i utakmicama,nadam se i ostvariti.

Velić ponekad trenira sa  prvim timom Domžala,za koje je i  odigrao već nekoliko prijateljskih utakmica. Samopouzdanje Velića, sigurnost, te konstantna kontrola svojih nogometaša u toku igre i njegove reakcije ulijevaju veliku snagu ekipi na terenu, koja zauzima lidersku poziciju u ligi sa najmanje primjenjih golova.

A. L.

KOMENTARI