SVI VOLE kokice. Bilo da ih doma spravljate u pećnici, mikrovalnoj ili pristajete na one uglavnom ustajale u kinu, teško im je odoljeti. Osim što su ukusne i lagane (ako ne trpate tone maslaca na njih), jednostavne su za pripremu. Ako ste otvoreni za nove ideje, prikupili smo tri nova, jednostavna načina pripreme ove omiljene grickalice.
1. Kokice s limetom i chilijem
Osvježavajuća, a opet ljutkasta kombinacija limete i chilija mogla bi iznenaditi te oduševiti mnoge ljubitelje kokica. Idealna je za ljeto, a recept je jednostavan. Napravite 100 grama kokica, bilo u pećnici ili mikrovalnoj. Jedna vrećica kokica za mikrovalnu ima 100 grama. Dok su kokice još tople, prelijte ih s dvije čajne žličice maslinova ulja ili jednako toliko istopljenog maslaca. U manjoj zdjelici pomiješajte jednu i pol čajnu žličicu soli, žličicu kumina, pola žličice chilija i prstohvat mljevenog papra. Mješavinu ravnomjerno pospite po kokicama. Iscijedite malo limete, oko pola žličice, i prelijte s jednom žličicom izribane korice limete. Za dodatan twist, u sok od limete možete dodati pola žličice tequile. Sasvim novo iskustvo kokica.
2. Kokice s cimetom i muškatnim oraščićem
Super kombinacija za one koje vole slatkaste i orašaste okuse, a također je jako jednostavna. Ispecite 100 grama kokica. Istopite trećinu šalice maslaca s tri čajne žličice šećera, pa dodajte četvrtinu jušne žlice mljevenog cimeta i četvrtinu jušne žlice muškatnog oraščića. Miješajte dok se ne istopi. Prelijte kokice dok su tople i dobro promiješajte.
3. Kokice s češnjakom i parmezanom
Češnjak i parmezan su već provjereno dobra kombinacija. Ako ste ljubitelj, zašto ne začiniti omiljene grickalice finim začinom i sirom. Napravite 100 grama kokica te ih prelijte ih s četvrtinom šalice topljenog maslaca. Dobro promiješajte. Pospite prethodno izmiješane dvije jušne žlice parmezana, jednu jušnu žlicu sitno sjeckanog češnjaka ili češnjaka u granulama i osminu čajne žličice crnog papra. I uživajte u društvu, filmu ili samo u novim, a starim grickalicama.
KOMENTARI