instant fap
NaslovnicaSanski Most

14 prekršajnih naloga

14 prekršajnih naloga

Kako su nas informisali iz Policijske stanice Sanski Most, na osnovu mjesečnog plana proteklog vikenda je u dva vremsnka termina izvedena još jedna pojačana  kontrola učesnika u saobraćaju. 

Akcenat u prvom terminu, u subotu od 19 do 21 sat, bio je na kontroli tehničke ispravnosti motornih vozila i kontroli vozača mopeda i motocikla. U drugom terminu u noći sa subote ne nedjelju, od 23 sada do 2 sata iza ponoći, akcent je dat na upravljanje motornim vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanje neregistrovanim motornim vozilom, kao i druge prekršaje. U akciji su učestovale tri motorizovane patrole i policajci pozornici koji su pojačanu kontrolu saobraćaja sproveli na dionici magistralnog puta M – 15 Pobriježje  – Šejkovača, zatim na dionici regionalnog puta  R – 405  Pobriježje – Došenovići i na području užeg dijela grada.
Kako se navodi u izvještaju sanske policije, kroz realizaciju akcije ukupno je kontrolisano 97 vozača i vozila. Pregledano je 79 vozila, upozorena su tri vozača, legitimisano je 7 nepoznatih lica, a zbog počinjenih prekršaja uručeno je 14 prekršajnih naloga. Tri naloga su uručena zbog počinjenog prekršaja upravljanje pod dejstvom alkohola, zatim dva naloga zbog tehničke neispravnosti vozila, 2 naloga zbog nepoštivanja saobraćajnig znaka, te 2 naloga zgog prekršaja prevoz djece u vozilu mlađih od 12 godina. Tokom akcije je uručeno 5 naloga iz ostalih članova iz Zakona o sigurnosti saobraćaja, a iz saobraćaja su isključena tri vozača, te jedno motorno vozilo.
Iz Policijske stanice Sanski Most naglašavaju da će se akcije pojačane kontrole saobraćaja sprovoditi i u narednim danima, a obzirom na pojačanu frekvenciju saobraćaja tokom ljetnjeg perioda. Ujedno je upućeno i upozorenje vozačima da se pridržavaju saobraćajnih propisa, posebno kod parkiranja u užem centru grada, kako policajci na terenu ne bi bili prisiljeni provoditi kaznene mjere.