instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

44 kazne za sanske vozače

44 kazne za sanske vozače

Službenici Policijske stanice Sanski Most su izveli još jednu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, u kojoj je kontrolisano ukupno 53 vozača i vozila, i tom prilikom su uručena 44 prekrčajna naloga.

U skladu sa planskim aktivnostima na mjerama poboljšanja sigurnosti saobraćaja na području općine Sanski Most, pripadnici Policijske stanice Sanski Most, sproveli još jednu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

U pomenutoj akciji su učestvovale dvije motorizovane i dvije pješačke patrole, a akcenat je bio na kontroli obaveze vozača prema pješacima – propuštanje pješaka na obilježenim pješačkim prelazima, kao i na kontroli kretanja pješaka, odnosno poštivanje pješačkog prelaza od strane pješaka, zatim kontroli nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, kontroli poštivanja saobraćajne signalizacije, te kontroli vozača koji upravljaju motornim vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere upravljanja vozilom određene kategorije, kao i kontroli drugih prekršaja.

Tokom izvođenja akcije kontrolisano je ukupno 53 vozača i vozila, od kojih je 30 pregledano, a uručena su 44 prekršajna naloga, navodi se u saopštenju Policijske stanice Sanski Most. Pripadnici Policijske stanice Sanski Most nastaviće sa aktivnostima na postizanju visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na području općine Sanski Most, te u tom smislu sprovoditi akcije redovne i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

KOMENTARI