Zbog nedostatka vremena ili pak nedovoljne zainteresiranosti za adekvatno informiranje ljudi nerijetko žive u skladu sa zabludama • Ovim člankom nastojat ćemo uputiti na neke od uobičajenih zabluda o hrani
Međutim, činjenica je kako je 90 % svih slučajeva pojave ulkusa povezano s bakterijom Helicobacter pylori.
Navedena pojava ne liječi se smanjenjem unosa začina u organizam, već unosom antibiotika.
Genetska predispozicija glavna je karika o kojoj ovisi hoće li se kod neke osobe pojaviti ulkus iz razloga što je bakterija Helicobacter pylori prisutna u organizmu kod većine ljudi.
Izbijanje ulkusa eventualno može potaknuti pušenje, konzumacija kave i alkoholnih pića.
Nadalje, iako smrznuti jogurt u odnosu na sladoled možda i sadrži manje masnoća, on uobičajeno sadrži velike količine rafiniranog šećera.
Potražnja za sokovnicima znatno je porasla.
Sok od voća ne sadrži vlakna koja blagotvorno djeluju na probavu, a također i ne stvara osjećaj sitosti jednako kao cjelovito voće.
Nadalje, konzumacijom skova možda nećete primijetiti koliko ste kalorija unijeli u svoj organizam. Samo jedna čaša soka od naranča sadrži 115, a jedna čaša soka od jabuka 110 kcal.
Pripremljene salate u trgovinama i restoranima nerijetko sadrže velike količine nezdravih i visokokaloričnih umaka te velike količine masnih sireva. Ukoliko naiđete na takvu salatu, radije se odlučite za konzumaciju nemasne salame i kruha sačinjenog od cjelovitih zrna žitarica.
U nekoj “prirodnoj” hrani čak su prisutni i jaki karcinogeni poput aflatoksina, plijesni koju uobičajeno nalazimo u kikirikiju.
Iako će, u većini slučajeva, naš organizam uništi karcinogene prije nego prouzrokuju štetu, prilikom izbora hrane budite vrlo oprezni te gledajte da one nudi više od same oznake “prirodno”.
KOMENTARI