instant fap
NaslovnicaSanski MostSport

Podgrmeč započinje sezonu u Prvoj ligi FBiH

Podgrmeč započinje sezonu u Prvoj ligi FBiH

Nogometaši  Podgrmeča iz Sanskog Mosta nakon osam godina od sutra ponovo igraju prvoligaške utakmice.

Odmah na startu prvenstva Prve lige Federacije BiH Sanjani idu na teško gostovanje kod Rudara u Kakanj, koji je protekle sezone zauzeo visoko treće mjesto.

U odnosu na proteklu drugoligašku sezonu, Podgrmeč u predstojeće prvenstvo ulazi sa izmijenjenim sastavom. Klub je napustio samo Sanel Jusović, koji je otišao u Švicarsku, dok je u redove sanskog prvoligaša stiglo šest pojačanja. To su bivši igrači Podgrmeča Anes Podunavac, koji je došao iz Krajišnika, te Besim Ibričić, koji je protekle sezone nastupao za Borac iz Kozarske Dubice.

Nova inema su: Emrah Ćosić iz mostarskog Veleža, Mirza Džafić iz visočke Bosne, Emin Brkić  koji je došao iz bugojanske Iskre, te Muamer Salibašić iz Srebrenika, koji je protekle sezone igrao u češkoj Drugoj ligi.

 

Šef stručnog štaba Podgrmeča, Banjamin Ključanin, će računati na još 17 igrača koji su prošle sezone osvojili šampionsku titulu u Drugoj ligi zapad. To su:  Mirza Hamzabegović, Arnis Fifić, Almir Krantić, Ajdin Karić, Edis Habibović, Haris Halkić, Bajro Habibović, Arnel Dedić, Adnan Kaltak, Denis Husić, Ahmed Rizvan, Mehmed Šehović, Sadin Seferović, Said Midžan, Aldin Korlat, Haris Beširević i Mirza Burnić.

 

Pred sanskim nogometašima je težak zadatak da izbore opstanak u prvoligaškom društvu, jer Sanski Most zaslužuje da ima predstavnika u drugoj po jačini bh nogometnoj ligi. Trener Ključanin naglašava, da Podgrmeč ima potencijal da zadrži prvoligaški status.
„ Mi smo se u pripremnom periodu pokušali da pojačamo, znajući o kakvom se rangu takmičenja radi. Doveli smo šest igrača i sa domaćim igračkim kadrom mislim da se ravnopravno možemo nositi sa ostalim klubovima iz Prve lige Federacije BiH. Što se tiče sutrašnjeg gostovanja u Kaknju, treba istaći da Rudar jeste neugodan protivnik, te da se radi o klubu koji svake godine igra zapaženu ulogu u prvoligaškom prvenstvu i nalazi se u gornjem dijelu tabele. No, mi nemamo šta da izgubimo u Kaknju, idemo igrati i mislim da možemo iznenaditi protivnika, jer smo nepoznanica u ovoj ligi“, kaže Ključanin.
U prvenstvu Prve lige se takmiči 16 klubova, a većina njih je nastupala i u Premijer ligi BiH. Dakle, konkurencija je izuzetno jaka , te svako osvajanje i jednog boda, a posebno na gostujućim terenima, će biti dragocjeno.

Trener Ključanin se slaže da sanske nogometaše očekuje teška sezona.
„ Svaka utakmica je teška i svaka utakmica će biti za sebe. Mi moramo ići od utakmice do utakmice i dodatno se pripremati. Istina je, da imamo težak raspored u prva četiri kola, ali u prvom dijelu imamo 16 utakmica i moramo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Ja vjerujem u ove momke, ja vjerujem u rad koji smo do sada uradili i mislim da bi trebali ostvariti cilj koji je pred nama“, ističe Ključanin.

Utakmica u Kaknju sutra počinje u 17 sati i 30 minuta. Boje Podgrmeča u povratničkom prvoligaškom nastupu od prve minute bi trebali braniti: Hamzabegović, Fifić, Podunavac, Ćosić, Krantić, Džafić, Brkić, Ibričić, Seferović, Ališić i Rizvan.

 

KOMENTARI