instant fap
NaslovnicaSanski MostSport

Podgrmeč gostuje u Lukavcu

Podgrmeč gostuje u Lukavcu

Nogometaši Podgrmeča iz Sanskog Mosta jutros su odradili posljednji trening pred sutrašnji značajan prvenstveni okršaj. Sanski nogometaši  u okviru trećeg kola Prve lige Federacije BiH sutra gostuje kod Radničkog u Lukavcu.

Pomenimo, u dosadašnja dva odigrana kola  Podgrmeč je ostvario polovičan učinak. Sanjani su u prvom kolu poraženi 2:0 od Rudara u Kaknju, dok su na svom terenu slavili protiv Viteza, također sa 2:0. S druge stane, Radnički je u prvom kolu kao domaćin igrao 0:0 sa Bratstvom iz Gračanice, dok je na gostovanju u prošlom kolu poražen rezultatom 2:1 od visočke Bosne.
Kako nas je upoznao šef Stručnog štaba Podgrmeča, Benjamin Ključanin, sanski prvoligaš će i sutra nastupiti znatno oslabljen, jer zbog povreda neće nastupiti tri ključna igrača. On je ponovo naglasio, da se radi o prvoligaškom prvenstvu sa izuzetno kvalitetnim ekipama, odnosno jakim protivnicima, te se svaka utakmica, a posebno gostovanje, slobodno mugu nazvati teškim.
„ Mi sutra idemo vrlo neugodnoj ekipi, koja je u prve dvije utakmice loše startala. S toga će Radnički protiv nas tražiti prvu pobjedu pred svojom publikom. No,  možda je to i naša šansa. Mi idemo da igramo, da se nadigravamo, a ko bude bolji neka i pobijedi. Imamo određenih problema u ekipi, tako da će i ovaj put zbog povreda izostati Karić i Seferović, a posljednjih dana povredu osjeća i Besim Ibričić, te i on neće putovati u Lukavac.

Znači, idemo dosta oslabljeni, ali nam to ne daje za pravo da se unaprijed predamo. Idemo da igramo, da pokušamo da napravimo što bolji rezultat, a za nas je ostati neporažen jako dobar rezultat“, kaže Kjučanin. On stiče, da će sutra prvi put u dresu Podgrmeča nastupiti Adnan Hodžić, nekadašnji vezni igrač Bosne iz Visokog, koji se nakon neuspjelog angažmana u Turskoj skrasio u sanskom prvoligašu. Utakmica u Lukavcu počinje u 17 sati. 

KOMENTARI