instant fap
NaslovnicaSport

NA SALIHAMIDŽIĆU VELIKA ODGOVORNOST: Džeko posljednji na listi prioriteta

NA SALIHAMIDŽIĆU VELIKA ODGOVORNOST: Džeko posljednji na listi prioriteta

Nakon što je ljetos odustao od dovođenja Alexisa Sancheza zbog previsoke odštete, minhenski Bayern u zimskom prijelaznom roku spreman je na nove pregovore s Arsenalom kako bi pojačao napadačke opcije.

Umjesto Čileanca, kojem ugovor ističe idućeg ljeta, Carlo Ancelotti je dobio Jamesa Rodrigueza, a Sanchez je već sve dogovorio s Manchester Cityjem.

Taj trasfer je propao u posljednjim satima prijelaznog roka jer Arsenal nije uspio na vrijeme dovesti Thomasa Lemara iz Monaca kao zamjenu pa će se napadač u januaru ponovno naći na tržištu.

Prema saznanjima EPSN-a, prvi u redu je Bayern čiji je napad deficitaran s obzirom na učestale povrea Robbena, Riberyja i Lewandowskog. Upravo je poljski reprezentativac nedavno poslao apel upravi da što hitnije osigura pojačanje u napadu jer je zbog nedostatka zamjene prisiljen igrati u svakoj utakmici zbog čega i sam pati od ozljeda i premorenosti.

Sportski direktor bavarskog velikana Hasan Salihamidžić za Sky Sports je potvrdio da u klubu aktivno rade na pronalasku adekvatnog pojačanja:

“Tražimo igrača koji će poboljšati tim, ali biti svjestan da je Lewandowski prvi izbor u napadu.”

Sanchez će na ljeto biti slobodan igrač pa se očekuje da Arsenal osjetno snizi visinu odštete, a vjeruje se kako bi Bayern trebao imati prednost pred Manchester Cityjem da londonski klub ne bi izravno pojačao konkurenciju.

No, osim Sancheza, u kontekstu Bayerna spominju se i 34-godišnji napadač Fenerbahčea Robin Van Persie, njihov bivši igrač Mario Gomez, Ajaxova zvijezda Kasper Dolberg te napadač Bayer Leverkusena Stefan Kiessling.

Interes postoji i za Edinom Džekom, ali vjeruje se kako bi Roma tražila prevelik iznos za napadača koji u Ligi prvaka ne bi imao pravo nastupa za minhenski klub te je teško vjerovati da bi bh. reprezentativac pristao da bude zamjena Lewandowskom.

KOMENTARI