instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

Porodica Grgić nije sama, pomoć stigla i od lokalnih vlasti

Porodica Grgić nije sama, pomoć stigla i od lokalnih vlasti

U požaru izgorjeli dom porodice Grgić u selu Donji Kamengrad, zahvaljujući dobrim ljudima, niče iz pepela. U pomoć ovoj unesrećenoj porodici uključili su se brojni pojedinci i kolektivi, a značajna donacija stigla je i danas na njihovu adresu.

Radi se o kompletnom građevinskom materijalu za krov koji je nabavljen sredstvima poduzetnika iz Bihaća i Bosanskog Petrovca. Građa je istovarena i uskoro će uslijediti njena ugradnja, a porodicu Grgić posjetili su i predstavnici općinskih vlasti i Stranke demokratske akcije. Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, istakao je kako će lokalne vlasti pružiti svu potrebnu podršku ovoj porodici, a sredstvima iz općinskog proračuna nabaviće se pokrivka za krov.

Također, pomoć su obećali ministar za izbjegla i raseljena lica u Vladi FBiH, Edin Ramić, te premijer USK, Husein Rošić. „Općina Sanski Most je uz porodicu Grgić i biće sve dok se ne obnovi njihova kuća,a  ja sam uvjeren kako će se to desiti u naredna dva ili tri mjeseca. Pozivam sve sugrađane da pomognu, jer će poslije pokrivanja kuće biit još dosta radova koje će trebati obaviti.“, istakao je načelnik Hasanbegović.

Predsjednik Općinske organizacije SDA Sanski Most, Asim Kamber, danas je Grgićima uručio novčanu donaciju od 2000 maraka koja je prikupljena dobrovoljnim prilozima funkcionera ove političke partije. Također, Kamber je pozvao i druge političke subjekte da se na sličan način uključe u pomoć ovoj porodici. „Solidarnost naših građana još jednom je dokazana, kao što je to bilo u ratu ili poplavama. Vatra je ovdje pričinila veliku štetu i potrebna je zaista velika investicija, a porodica Grgić nije u stanju sama iznijeti ovaj projekat.

SDA je danas predala ovoj porodici konkretna novčana sredstva i mi nastavljamo dalje s ovom akcijom, a pomoć su obećali i sanski privrednici, kao i njihove kolege iz Bihaća, Cazina i Bosanskog Petrovca. Također, pozivamo i sve građane da ova porodica dobije što prije smještaj i sigurnost.“, istakao je Kamber.  U ime porodice, riječi zahvalnosti uputio je vlasnik izgorjelog objekta, Fajko Grgić, koji je zahvalio svima koji su uzeli učešće u ovoj humanitarnoj akciji.

Podsjetimo, prije nekoliko dana izgorjela je kuća Grgićevih, a bez krova nad glavom ostale su dvije porodice sa ukupno sedam članova. Vatra je za nepunih sat vremena progutala sve što su mukotrpno sticali tokom cijelog život, a samo pukom srećom u požaru niko nije stradao.

KOMENTARI