instant fap
NaslovnicaSport

Dalila Jakupović u osmini finala WTA turnira u Dubaiju

Dalila Jakupović u osmini finala WTA turnira u Dubaiju

Dalila Jakupović, se u glavni dio turnira serije WTA Premier u Dubaiju uvrstila kao sretno poražena (Lucky Luser) u predtakmičenju, i uspješno je preskočila prvu stepenicu u prvom krugu WTA turnira Dubai.

Preokret je napravila u 1. krugu turnira nakog gubitka prvog seta i sa 2:1(1:6, 6:1 i 6:2) pobjedila Kazahstanku Zarinu Diyas. Tako je za protivnicu u narednom kolu dobila petu nositeljicu turnira.  

27-godišnja Dalila Jakupović nakon odlične prošlogodišnje sezone kreće sa prvim nastupima na turnirima serije WTA Premier u Dubaiju. 

Sve je izgledalo, da je nastup završila već u kvalifikacijama, gdje ju je u 2. krugu predtakmičenja zaustavila Amerikanka Jennifer Brady, a nakon pobjede u 1. krugu nad Italijankom Camile Giorgi. 

Ipak se u glavnom dijelu turnira našlo mjesto za mladu Sanjanku.

U 1. krugu je za protivnicu imala Zarinu Diyas, koja na WTA ljestvici zauzima 94. mjesto. Dvoboj je bolje počela Kazahstanka, koja je prvi set dobila sa 6:1, ali u drugom je Dalila Jakupović odgovorila jednakom mjerom 6:1. Poslije tačno sat vremena igre, igračice su započele treći set u kojem Dalila protivnici nije dozvolila niti jedne loptice za “brejk”, ali je sama izkoristila obje ukazane prilike 6:2.

Pobjedom se plasirala u osminu finala WTA Dubai igra protiv pete nositeljice turnira.

Težak meč Dalilu čeka u 2. krugu, jer će za protivnicu imati trostruku pobjednicu Grand Slam turnira, Njemačku teniserku Angelique Kerber, koja je u Dubaiju peta nositeljica turnira. Protiv ove Njemice Dalila do sada nije igrala.

WTA Premier Dubai Duty Free Tennis Championship 
(ZAE, $2.828.000, trda podloga, zemlja), 
1. krug:
Jakupović D. (Slo/LL) – Diyas Z. (Kaz/Q) 2 : 1 (1:6, 6:1, 6:2)

2. krug:
Kerber A. (Ger/5) – Jakupović D. (Slo/LL)

KOMENTARI