instant fap
NaslovnicaBiH

Predsjednik SBB-a USK-a pod istragom za pedofiliju

Predsjednik SBB-a USK-a pod istragom za pedofiliju

Predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a USK-a i potpisnik koalicije u Vladi Kantona Sefir Mujanović pod istragom je za pedofiliju.

Policija je Tužilaštvu uputila zahtjev za izdavanje naredbe o vještačenju njegovih telefonskih poziva, a sve zbog događaja koji se desio u protekli četvrtak, dan pred održavanje centralnog političkog skupa SBB-a u Krajini. S obzirom na to da je Mujanović visoki funkcioner, ovaj događaj kao da se nastoji prikriti, pa u redovnom policijskom biltenu prijava nije spominjana.

Sefir Mujanović je rođen u Zavidovićima i nastanjen u Cazinu, gdje radi kao nastavnik u Osnovnoj školi Liskovac. Spomenutog dana policiji se obratio otac dječaka koji pohađa osmi razred iste škole i kojem Mujanović predaje dva predmeta. Otac je policiji prijavio da je on njegovom maloljetnom sinu poslao uvredljive SMS poruke u kojem poziva njegovog sina na seksualni odnos. Inspektori OKP-a policijske uprave u Cazinu zadokumentovali su predmet i upoznali kantonalno Tužilaštvo da u navedenom slučaju postoje elementi krivičnog djela iz člana 207. stav 3. – spolni odnošaj sa djetetom, u vezi sa članom 28. (pokušaj) iz Krivičnog zakona Federacije. Tokom jučerašnjeg dana pokušali smo dobiti komentar i Sefira Mujanovića, ali na njegov broj mogle su se ostaviti samo glasovne poruke. Nezvanično saznajemo da je Tužilaštvo naložilo izuzimanje mobilnog telefona od osumnjičenog i od oštećenog dječaka, u cilju neophodnih vještačenja.

Zatim, policija je od MUP-a Zeničko-dobojskog kantona zatražila prosljeđivanje izvoda iz njegovog dosjea, s obzirom na to da je rodom iz Zavidovića.

Također, u policijskim prostorijama u Cazinu, radnici Socijalne službe, u prisustvu oca i pomajke, obavili su i razgovor sa maloljetnim dječakom. Istraga se nastavlja poduzimanjem i drugih operativnih radnji u cilju kompletiranja predmeta, te će se naknadno cijela stvar proslijediti kantonalnom Tužilaštvu na uvid i postupanje.

KOMENTARI