instant fap
NaslovnicaSanski MostSport

Poraz RK “Sane 7” u Tuzli

Poraz RK “Sane 7” u Tuzli

Rukometaši „Sane 7“ iz Sanskog Mosta doživjeli su poraz na startu prvenstva Prve rukometne lige  Federacije BiH grupa sjever. Sanjani su prvu utakmicu u novoj sezoni igrali uTuzli gdje su rezultatom 29:25 poraženi od tamošnjeg istoimenog omladinskog rukometnog kluba.


Prema riječima Ibrahima Alihodžića, trenera RK „Sana 7“, sanski rukometaši su u ovoj utakmici zaslužili bar jedan bod, ali nepredviđena dešavanja su uticala na krajnji rezultat.
„Utakmicu smo dobro otvorili , igrali borbeno  i cijelo prvo poluvrijeme bili bolji.  Na odmor smo otišli sa jednim golom prednosti, rezultat 13:12 u našu korist. U nastavku se vodila izjednačena borba sve do 54 minute, kada se povrijedio naš najbolji igrač Gojko Blagojević.  To je bio ključni detalj utakmice, jer do do tada bilo izjednačeno 24:24. Odsustvo Blagojevića se uveliko osjetilo u igri. Zadnjih šest minuta utakmice domaćin daje pet, a mi samo jedan gol. Sve je moglo biti i dručije, ali u svakom slučaju zaslužena pobjeda Tuzlaka“, rekao je trener Alihodžić.
U narednom kolu sanski rukometaši će ugostiti ekipu „Bosna TS“ iz Tešnja, a utakmica se igra u narednu subotu u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu sa početkom u 17 sati.

KOMENTARI