instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Sanjin sa Iskrom na prvom mjestu

Sanjin sa Iskrom na prvom mjestu

KK Iskra Bugojno se pobjedom pred svojim navijačima, bodovno izjednačila i dijeli prvo mjesto A2 BiH lige grupa jug u košarci.

U Sportskoj dvorani KSC-a Bugojno poražena ekipa KK Igman-Burch zahvaljujući predanoj igri i ostavljanjem srca na terenu mladih košarkaša Iskre.

Sanjin Aganović je ponovo imao dobru minutažu i pružio odličnu igru u pobjedi svog tima. Mada u timu ima defanzivne zadatke i ulogu organizatora igre, u prelomnim momentima daje značajne poene za svoju ekipu.

Pobjeda KK Iskre, u zaostaloj utakmici, za kraj prvog dijela sezone nad KK Igman Brunch, sa rezultatom 75 : 65 (24:13; 10:15; 25:16; 16:21)

Sve ovo govori da će se dolaskom novog rukovodstva KK Iskra Bugojno vratiti na stare staze te zaigrati u mnogo višim rangovima takmičenja nego što je A2 liga grupa jug.

Veliki doprinos osvajanju prvog mjesta dao je i Sanjin Aganović svojim dolaskom, te još nekolicina mladih igrača iz omladinskog pogona Iskre, kao i talentovanih igrača iz gradova u okruženju.

Ni najveći ljubitelji košarke u Bigojnu nisu pretpostavljali da će KK Iskra završiti prvi dio sezone sa 4 pobjede i 2 poraza i da će prvo mjesto u grupi sa 10 bodova dijeliti sa ekipama KK Velež i KK Realway Sarajevo. 
Da su to znali, odmah bi potpisali.

KK Iskra će napraviti kratku pauzu tokom novogodišnjih praznika i odmah kreće pripreme za drugi dio prvenstva, sa željom za osvajanje titule A2 lige, što ih vodi u play off.

Prvak grupe Jug igra sa prvakom grupe Sjever za ulazak u A1 ligu.

KOMENTARI