instant fap
Naslovnicainmedia danas

Školski namještaj iz Danske za školu u Sanskom Mostu

Školski namještaj iz Danske za školu u Sanskom Mostu

Bošnjaci u Danskoj okupljeni oko humanitarne organizacije Most Bro u Danskoj prikupili su školski namještaj koji će zadovoljiti potrebe “Mješovite srednje školu” u Sanskom Mostu.

Ovaj lijepi primjer naše daje nam za pravo da kažemo da naša Bosna i Hercegovina i svi njeni građani u BiH, imaju svoju djecu širom svijeta pa i u Danskoj kao što se vidi, a koji nikada neće zaboraviti BiH i njene stanovnike.

Zahvalni organizaciji Most Bro i njihovom predsjedniku Faruku Jahiću koji su kroz svoje aktivnosti opremili mnoge škole u našoj BiH.

Posebno HVALA našem sugrađaninu Mirsadu Kamberu koji je neumorno posljednjih šest mjeseci radio i pronalazio načine kako da dođemo do rješenja i opremimo školskim namještajem “Mješovitu srednju školu” Sanski Most.

Mirso je čovjek entuzijasta s velikom dušom i željom da dođemo do cilja. Hvala Svemogućem na ovoj uspješnoj misiji.

„Most-Bro“ djeluje u sklopu Islamske zajednice Bosnjaka u Danskoj, gdje su zastupljeni predstavnici iz svih 14 dzemata. Cilj im je, kako kažu, da prema islamskim načelima organizuju sakupljanje i dijeljenje humanitarne pomoći i donacija u Bosni i Hercegovini. Pomagali su mnoge grožene pojedince i grupe koji su u teškoj materijalnoj ili zdravstvenoj situaciji. 

KOMENTARI