instant fap
NaslovnicaSport

Tour de France bez pobjednika od 1999. do 2005. godine

Tour de France bez pobjednika od 1999. do 2005. godine

Sedam uzastopnih trka Tour de Francea, od 1999. do 2005. godine, Međunarodna biciklistička federacija (UCI) i službeno je proglasila trkama bez pobjednika, nakon što je svih sedam naslova oduzeto Amerikancu Lanceu Armstrongu.

Podsjećamo, Međunarodna biciklistička federacija (UCI) ratificirala je u ponedjeljak odluku Američke antidopinške agencije (USADA) o oduzimanju svih sedam naslova na Tour de Franceu i doživotnoj suspenziji američkog bicikliste Lancea Armstronga.

Američka antidopinška agencija (USADA) je na temelju svjedočenja pod zakletvom 26 svjedoka, među kojima 15 biciklista, te brojnih drugih dokaza optužila Armstronga za umiješanost u “najsofisticiraniji, najprofesionalniji i najuspješniji doping-program ikad viđen u sportu”. Te su osobe svjedočile kako je danas 41-godišnji Lance Armstrong, koristio doping, ohrabrivao druge da to učine i pomogao u održavanju tajnosti programa, prenosi totalsport.

Međunarodna biciklistička federacija je presudom da sedam uzastopnih izdanja najveće svjetske biciklističke utrke od 1999. do 2005. godine ostane bez pobjednika, donijela očekivanu odluku kakvu su podupirali i organizatori Toura, jer su mnogi biciklisti koji su u spomenutim godinama završavali utrke iza Armstronga, također povezani s korištenjem dopinga.

UCI je također zatražio od Armstronga i ostalih biciklista koji su koristili doping da vrate novac koji su zaradili kao nagradu za svoje plasmane na Tour de Franceu.

KOMENTARI