instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Ko prikriva koronu u Cazinu?

Ko prikriva koronu u Cazinu?

Jučer je zvanično Kantonalni štab civilne zaštite USK-a objavio da je od 8 osoba testiranih na korona virus 6 pozitivno iz Cazina. Kako saznaje naš portal u ZU Dom zdravlja Cazin došlo je do zaraze vozača virusom Covid – 19. Četiri doktora i tri medicinske sestre odmah su upućeni u izolaciju. U izolaciji su završili i svi vozači koji su bili u kontaktu sa zaraženim. 

Nažalost, znalo se da bi Cazin mogao biti žarište virusa korona, ali se o tome ćutalo. V.D. direktorica Nedima Zulić, nije se dovoljno posvetila pripremama u cilju zaštite doktora i medicinskog osoblja, nego se bavila konkursom i upošljavanjem 20 novih uhljeba Asda po nalogu gradonačelnika Ogreševića.  

Koliko je rizična politika u Cazinu dovoljno govori i činjenica da je petoro pozitivnih iz porodice uglednog cazinskog poduzetnika. Međutim, ista ta firma i dalje nastavlja sa radom danima nakon što je i supruga vlasnika bila pozitivna na Covid – 19. Riječ je o poduzetniku bliskom Asda i jasno je da se prema takvima ne primjenjuju preventivne mjere zabrane kao i prema drugim građanima.  

Ogreševićeva politika diskriminacije u ovim teškim vremenima, razdvajanje na naše i njihove, mogla bi imati dalekosežne posljedice po građane grada Cazina i Krajine u cjelini. 

Covid – 19 ne prepoznaje članske stranačke kartice, zbog čega bi vlast Cazina trebala da smanji aktivnosti predizborne kampanje i uhljebljavanja podobnih, a posveti se ublažavanju širenja virusa u najmnogoljudnijoj općini Krajine.

KOMENTARI