instant fap
Naslovnicainmedia danas

Mlada golmanska nada – Sinan Ćehić

Mlada golmanska nada – Sinan Ćehić

Sinan Ćehić, mladi i talentovani golman pionira NK Podgrmeč nastavlja nizati uspjehe. On je osvojio treće mjesto na Intenacionalnom takmičenju golmama u Novom Sadu i svojoj bogatoj kolekciji priznanja je dodao još jedno vrijedno.

Sinan Ćehić još jednom je pokazao sav raskoš svog talenta. Ovaj perspektivni golman pionirske selekcije NK Podgrmeča, ponovo je pokazao izuzetne golmanske kvalitete i došao do vrlo vrijednog priznanja. On je izborio treće mjesto na 4. Internacionalnom dvoboju golmana koje je održano u šest uzrasnih kategorija na nogometnom terenu Sportskog centra „Petrika“ u Novom Sadu. U Sinanovoj kategoriji se takmičilo 30 veoma talentovanih golmana, ali je Ćehić uprkos jakoj konkurenciji uspio osvojiti bronzanu medalju.

Sinan je rođen 29. jula. 2006. godine, a prve nogometne korake napravio je sa 7 godina u mlađim selekcijama Podgrmeča. Nakon godinu dana treniranja odlučuje se da stane na gol i već u predpionirskom uzrastu pokazuje da bi sanski drugoligaš u njemu mogao da dobije kvalitetnog čuvara mreže na duge staze.

Od tada do danas sa ekipom pionira Podgrmeča, koja mu je ujedno i druga porodica, zna samo za uspjehe i pobjede. Sinan na sebe skreće pažnju 2017. god. u Italiji, prvo na svjetskom turniru „Liga mira“ gdje sa predpionirima Podgrmeča niže uspjehe, a potom na velikom turniru „Levko terme“ na kojem su učesće uzeli poznati italijanski i gostujući klubovi. Branio je protiv Juventusa, Rome i danskog Brondbija, kada je dobio pohvale od velikog Michaela Laudrupa.

Sinan već iza sebe ima uspješnu i bogatu karijeru i teško je pobrojati pahare, medalje i druga priznanja koje je dobio na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Sa pinorima Podgrmeča dva puta osvaja međunarodni turnir u Velikoj Kladuši, dva puta Zimsku ligu u Pijedoru, dva puta Ljetni kup u Sarajevu i na svim ovim takmičenjima je proglašen za najboljeg golmana.

Branio je i za FK „Borac“ iz Banja Luke na turniru u Beogradu protiv Crvene zvezde, Partizana i OFK Beograd gdje postiže sjajne rezultate, a jedan od uspjeha je i osvajanje 4. mjesta na završnici za prvaka FBiH u Sarajevu. 2019. godine proglašen je za najboljeg golmana USK u kategoriji predpionira, a potom dobiva poziv za učešće na kamp U-15 reprezentacije BiH koji je održan u Krupi na Vrbasu.

Za dosadašnje Sinanove odlične rezultate zasluge pripadaju njegovom klupskom treneru Velidu KuželjIu, induvidualnom treneru Slobodanu Raušu i reprezentativnom treneru golmana Siniši Mrkobradi.

Sinan ima sve karakteristike modernog golmana i stručnjaci mu predviđaju uspješnu karijeru. Niegov idol je golman Milana Donaruma koji je specifičan po broju 99 na leđima.

Nadamo se da će i Sinan krenuti njegovim stopama jer ako nastavi ovakvim tempom, nižući jedan uspjeh za drugim, vjerujemo da će zapeti za oko skautima velikih klubova.

KOMENTARI