instant fap
NaslovnicaSanski MostSport

Težak izazov za sanske rukometaše

Težak izazov za sanske rukometaše

U okviru 6. kola prvenstva Prve rukometne lige Federacije BiH grupa sjever, rukometaši „Sane 7“ iz Sanskog Mosta  danas gostuju kod RK „Bihać“.

U ovome krajiškom derbiju se očekuje grčevita borba za bodove, obzirom da se oba kluba nalaze u donjem dijelu tabele. Prema riječima trenera sanskih rukometaša Ibrahima Alihodžoća, dosta podmlađeni sasatav Sanjana, na ovo gostovanje ide da se nadigrava i da pokuša ostvariti što bolji rezultat.
“ Cilj je da se kući vratimo neporaženi, ali svakako ići ćemo i na pobjedu.

Ekipu Bihaća dobro poznajemo i svjesni smo da i oni imaju kvalitet, a posebno će igrati agresivno pred svojom publikom. „Sana 7“ će nastupiti bez povrijeđenog pivota Dine Okanovića, ali ono što raduje da su naši mladi igrači iz utakmice u utakmicu sve bolji, imaju daleko više samopuzdanja i ono što je najvažnije postižu golove. I danas od njih, ali i starijih igrača  očekujem borbenu i efikasnu igru“, rekao je Alihodžić.

Utakmica u Bihaću počinje u 16 sati, a u ostalim susretima ovog kola se sastaju: Sloboda Solana – Jajce, Banovići – Omladinac, Lukavac – Krajina, Žepče – Bosna TS i Mlaglaj – Tuzla.
Na čelu tabele je i dalje Maglaj sa maksimalno osvojenih 15 bodova.  Po tri boda manje sakupili su drugoplasirano Jajce, treći Lukavac i četvrta Sloboda Solana. Na petom mjestu je Tuzla, a isti broj bodova ima i šesta Krajina. Sedmplasirana ekipa je Žepče, dok je Sana 7 ostala na osmom mjestu. Po tri boda su sakupili na devetom mjestu  Omladinac, deseti Bihać i jednaesti Banovići, dok se na začelju tabele nalazi  Bosna TS sa samo jednim osvojenim bodom.

KOMENTARI