instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Peteročlana porodica treba našu pomoć

Peteročlana porodica treba našu pomoć

Supružnici Asmir i Senija Kazić i njihovo troje maloljetne djece žive u veoma teškim uslovima u naselju Magarice, nadomak Sanskog Mosta, a njihov dom je djelimično preuređeni objekat koji je nekada služio kao garaža.

Uslovi za boravak u ovome prostoru su vrlo teški, obzirom da su unutrašnji radovi izvedeni djelimično.

Njihova improvizovana kuća ispunjena je vlagom, krov prokišnjava na više mjesta, a stanari borave na hladnom betonu koji je zastrt prostirkama.

U ovakvim uslovima odrastaju dvojica dječaka od 10 i 2,5 godine, kao i mala djevojčica kojoj je tek sedam mjeseci.

Senija kaže kako je primorana da na ovakav način moli za pomoć jer se plaši da bi djeca mogla oboljeti. Njen suprug je pomoćni radnik u jednoj građevinskoj firmi, ali to što zaradi dostatno je samo za prosti život.

Porodica boravi na betonskoj ploči koja je zastrta prostirkama, krov prokišnjava i skroman prostor u kojem borave pun je vlage. Senija kaže kako se njen suprug prije nekoliko mjeseci zaposlio u Sloveniji i tada je izgledalo da će stvari ići mnogo bolje.

Međutim , uslijed pandemije virusa korona ostao je bez posla i bio primoran da se vrati. Sve što su zaradili uložili su u izgradnju porodičnog doma, ali je potrebno da se uradi još mnogo posla kako bi se ovdje moglo pristojno živjeti.

Situaciju pogoršava i zdravstveno stanje djevojčice koja svakog mjeseca putuje na zdravstvene preglede i tretmane u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Kazićevi kažu kako nemaju nikoga ko bi im pomogao te da im je najveća želja da do kraja izgrade objekat u kojem sada borave i prilagode za normalan život.

Dobre ljude mole da im pomognu kako bi prebrodili trenutni težak period u životu, jer nastupa zimska sezona kada neće biti posla za građevince.

Svi koji žele da pomognu ovoj mladoj porodici mogu ih posjetiti na adresi Oslobodilačka bb ili više informacija dobiti na telefon: 061-019-990.

KOMENTARI