instant fap
Naslovnicainmedia danas

PUTUJETE U SANSKI MOST? Pišite nam o procedurama prelaska granice

PUTUJETE U SANSKI MOST? Pišite nam o procedurama prelaska granice

Pandemija korona virusa otežala je kretanje ljudi, a uvedena su i ograničenja putovanja u cilju sprječavanja širenja novog virusa kako bi se očuvalo zdravlje građana. Mnogima nedostaju putovanja i vikend izleti, druženja sa prijateljima i rodbinom koja živi i rade u inostranstvu.

Tim povodom pitamo Vas kako se može putovati i koliko je trenutna situacija usložila prekogranični saobraćaj.

“Ono što je očigledno jeste da su putovanja tokom pandemije COVID-19 otežana i rjeđa. Zbog raznih ograničenja, poput neophodnosti da se putnici prije putovanja testiraju, ali i zbog straha koji se među ljudima javio, pa većina ne putuje nikako, ili putuje samo ukoliko mora. Također, zbog nerentabilnosti su ukinute i brojne avio linije, što dodatno smanjuje mogućnost za putovanje. Ipak, ko želi i ko mora, uvijek će, i pored brojnih ograničenja, pronaći način da putuje.

S obzirom da se bliže novogodišnji i božićni praznici kada, tradicionalno, najveći broj građana dolazi u BiH iz inostranstva, a epidemiološka situacija je sve nestabilnija, mnogi se pitaju kako će i da li će uopće moći biti uz svoje najmilije tokom ovogodišnjih blagdana.

Ako putujete za Sanski Most pišite nam o svemu na granicama i uslovima putovanja.

KOMENTARI