instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Epidemiološka situacija pod kontrolom

Epidemiološka situacija pod kontrolom

Higijensko-epidemiološka situacija na području Općine Sanski Most je stabilna, iako se u posljednje vrijeme bilježi povećan broj zaraženih od korona virusa.

Zbog toga se građanima savjetuje da se ne opuštaju i da se pridržavaju mjera opreza. Kako nas je informisala dr. Nada Elijaš, načelnica Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, trenutno je u Sanskom Mostu evidentirano pet aktivnih slučajeva i radi se o osobama s lakšim simptomima bolesti, dok je jedno lice hospitalizirano na kovid odjelu Opće bolnice.

Iako je zdravstvena situacija stabilna i pod kontrolom, brine što analize testova u poslednje vrijeme sve češće pokazuju pozitivne slučajeve. Doktorica Elijaš ističe kako se postupak tetsirana odvija bez problema i da se uzorci uzimaju od osoba koje imaju izražene simptome zaraze.

Građanima se, i pored povoljne epidemiološke situacije, ipak savjetuje da budu oprezni, da se pridržavaju uputstava i mjera zaštite i samozaštite kako ne bi došlo do širenja infekcije. Na to upozorava i situacija u okruženju, gdje se posljednjih sedmica bilježi povećanje broja oboljelih građana.

KOMENTARI