instant fap
NaslovnicaSanski Most

Sanjani dočekali Novu 2013. godinu

Sanjani dočekali Novu 2013. godinu

Sanjani su proslavili najluđu noć. Ispratili su staru 2012. i dočekali Novu 2013. godinu za koju se nadamo da će nam biti bolja i uspješnija nego ova koju smo ispratili.

 

2013 new year sparkler

Građani Sanskog Mosta slavili su u ugostiteljskim objektima, u svojim toplim domovima, a mnogi su novogodišnju noć proslavili i na otvorenom.  Veći broj Sanjana je u skladu sa svojim trenutnim ekonomskim mogućnostima novogodišnju noć proveo uz porodičnu trpezu u svojim toplim domovima i u društvu najbližih članova obitelji ili prijatelja. Posla su imali i ugostiteljski lokali koji su organizovali novogodišnja slavlja. I pored teške ekonomske sitaucije, općinske vlasti u Sanskom Mostu odlučile su da i ovoga puta organiziraju sada već tradicionalno novogodišnje slavlje na Trgu oslobodilaca.

Program se oslonio na domaće snage, pa su prisutne zabavljali lokalni bendovi i zabavljači. Prelaz iz stare u novu godinu obilježio je veliki vatromet, a prisutnima se obratio načelnik općine Sanski Most, dr.Mustafa Avdagić, koji je svim građanima zaželio puno sreće i uspjeha u ovoj kalendarskoj godini. Ako je suditi po izvještajima dežurnih službi, novogodišnja noć u Sanskom Mostu protekla je prilično mirno. I ovoga puta zabilježena je povećana upotreba pirotehničkih sredstava i pored upozorenja policije, ali i vatrenog oružja, čija se pucnjava sporadično mogla čuti.

U službi hitne pomoći u Sanskom Mostu u toku novogodišnje noći nije evidentiran naročito veliki broj pacijenata, a izvještaj s porodiljsko akušerskog odjela opće bolnice govori o tome da u toku novogodišnje noći nije bilo novorođenih beba. Snabdjevanje grada električnom energijom je bilo bez zastoja, a sanski vatrogasci nisu imali intervencija. /