instant fap
NaslovnicaSanski Most

U posjeti Senijadu Ibričiću, trenutno najpoznatijem Sanjaninu

U posjeti Senijadu Ibričiću, trenutno najpoznatijem Sanjaninu

Trenutno najpoznatiji Sanjanin Senijad Ibričić, poznati nogometaš i bh reprezentativac, posljednjih dana prošle godine boravio je među rodbinom i prijateljima u Sanskom Mostu.

Iskoristili smo njegov boravak na našim krajiškim prostorima te smo ga posjetili, jer on nije bio samo na odmoru već u gradu iz koga je u profesionalni nogomet otišao prije osam godina, razvija sportski biznis sa krajnjim ciljem da etablira svoju nogometnu školu.

Odnedavno je na zemljištu od šest dunuma u centru grada, kojeg je kupio od Općine Sanski Most, niknuo ogromni balon sa drvenom konstrukcijom, tačnije zatvoreni teren sa umjetnom travom za mali nogomet. Naš sagovornik je izgradio teren sa umjetnom travom veličine 40×20 plus objekat sa svlačionicama koji će raditi zimi. Na proljeće Ibričić na ovoj lokaciji planira gradnju vanjskih terena, a spreman je projekat sportsko-rekreaciong centra koji će se razvijati u skladu sa potrebama sredine, odnosno već izvjesno pokretanje vlastite nogometne škole.

U toj nogometnoj školi već od naredne godine će raditi poznati nogometni stručnjaci, a bh reprezentativac će, dok aktivno igra, nalaziti vrijeme da lično educira mlade talente. O svojim poslovnim aktivnostima Senijad Ibričić, iz skromnosti ne želi previše pričati, no nešto smo iz obavljenog razgovora ipak uspjeli doznati.

U njegovom kafiću, naziva njegovog broja dresa u državnom timu „Caffe 17“ zabilježili smo dio atmosfere, a razgovor smo, kao prva ekipa sa kamerom, obavili u još uvijek zvanično neotvorenom „nogometnom balonu“ sa umjetnom travom i svim sadržajima za mali nogomet u bilo koje doba godine.

www.reprezent.ba

KOMENTARI