instant fap
NaslovnicaSport

Barcelonin supertalent zarađuje kao da igra u Premijer ligi BiH, Xavi pokrenuo inicijativu

Barcelonin supertalent zarađuje kao da igra u Premijer ligi BiH, Xavi pokrenuo inicijativu

Španski veznjak Gavi ima tek 17 godina, ali ga to nije spriječilo da spektakularno igra sezonu u prvoj ekipi Barcelone, a stigao je i debitovati za seniorsku reprezentaciju Španije.

Ipak, veliki problem predstavlja Gavijeva mizerna plata za vrhunski nogomet u kojem se našao, budući da stipendijskim ugovorom, koji vrijedi do ljeta 2023., zarađuje 100.000 eura godišnje.

Mjesečna plata mu je tako samo 8.500 eura, što je iznos koji u pojedinim klubovima mogu zaraditi i nogometaši koji nastupaju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Odštetna klauzula za Gavija je 50 miliona eura, zbog čega su ranije interes iskazali Chelsea i Manchester United, koji upravo u Špancu vidi idealnog nasljednika Paula Pogbe.

“Moramo odmah uraditi sve kako bismo zadržali Gavija. Ukoliko treba, pokrenut ću prikupljanje novca za njega. Gavi, Ansu, Pedri i Araujo su nositelji Barcelonine budućnosti. Moramo napraviti sve da ga zadržimo”, rekao je Xavi na jučerašnjoj konferenciji za medije uoči večerašnjeg derbija sa Sevillom.

Barcelona će, prema pisanju Marce, Gaviju ponuditi ugovor do 2026. uz znatno višu platu, a bit će vrijedan od 1,5 do 2 miliona eura.

Inače, Gavi i saigrači se spremaju za derbi protiv drugoplasirane Seville, koji ih večeras očekuje na stadionu “Ramon Sanchez Pizjuan”. Utakmica se igra u 21:30 sati.

KOMENTARI