instant fap
NaslovnicaSport

Rasplet u grupi C: Puno špekulacija, puno kombinacija

Rasplet u grupi C: Puno špekulacija, puno kombinacija

Četiri reprezentacije su u polufinalu, četiri idu kući. Večeras ćemo saznati ko će u Donjeck, a ko u Kijev. Gužva je poprilična u grupi C.

Svi su očekivali da će Španija nakon dva kola imati šest bodova, ali nema jer nije dobila Italiju. Hrvatska je također na četiri boda, nakon Irske i Italije.

Ove dvije selekcije su u nešto boljem položaju, ali svakako im nije lako. Pogotovo neće biti ako Italija, recimo za poluvrijeme, slomije Irsku. Španiji je dosta i bod, pa su mnogi skloni tvrdnji da će duel sa Hrvatskom završiti rezultatom 2:2, koji odgovara i Španiji i Hrvatskoj, bez obzira sa kojom razlikom eventualno Italija savlada Irsku.
Španija može ostati bez četvrtfinala, ako izgubi, a Italija uzme tri boda. Možda je zbog ove činjenice tih najavljenih 2:2 predstavlja mač sa dvije oštrice. Jer, niko ne garantuje Španiji da se može vratiti ako bude gubila jedan ili dva razlike. Naravno postoje i druge kombinacije za rasplet u ovoj grupi.
Hrvatskoj ne odgovara remi ispod dva gola. Kod 0:0 u slučaju pobjede Italije, Španija je druga, otpada Hrvatska zbog slabije gol razlike u krugu tri reprezentacije. Ako Španija i Hrvatska odigraju 1:1, onda sve ovisi o tome da li će i kojom razlikom Italija savladati Irsku.
Što se tiče Italije, za njih bi bilo idealno da pobjede Irsku sa recimo tri razlike, a da Hrvatska i Španija remiziraju 1:1 ili 0:0. Naravno, tu postoji solucija da Španija ili Hrvatska izgube, ali i da Italija ne savlada Irsku. U tom slučaju se zna ko ispada. Dosta kombinacija a svaka od četiri selekcije pred sobom imaju po 90 minuta. Ispali su Rusi, Holanđani, sve je moguće.