instant fap
NaslovnicaSport

Košarka bez granica u našem gradu

Košarka bez granica u našem gradu

Ljubitelji košarke u Sanskom Mostu u subotu su uživali u igri mladih igrača i igraćica iz sanske i prijedorske općine

10653561_472308549578221_6676445319696042657_n

U okviru projekta „Košarka bez granica“ koarkaši i košarkašice muškog i  ženskog kluba OKK „Sana“  su u Gradskoj dvorani ugostili svoje vršnjake iz KK „Hunters“ iz Prijedora. Uz druženje odigrane su i dvije prijateljske utakmice. U utakmici košarkašica pobjesile su gošće rezultatom 71:32, dok je kombinovana ekipa sanskih kadeta i juniora poražena od Prijedorčana sa 88:34.
Prema riječima predsjednika OKK „Sana“, trenera Emira Lasića, rezultat u ovim utakmicama je bio u drugom planu. Naime, mladi sanski igrači i igračice još se ne takmiče, obzirom da nisu počela njihova prvenstva, dok juniori „Huntersa“ nastupaju u veoma kvalitetnoj Jedinstvenoj ligi BiH, a Prijedorčanke se takmiče u juniorskoj ligi Republike Srpske. Lasić naglašava da je cilj odigravanja prijetelsjkih utakmica za sanske košarkaše veoma bitno kako bi se uigrali i što spremnije dočekali nastupajuće prvenstvene okršaje.

Recimo, da se još ne zna datum početka prvenstva Kantonalne lige USK-a za juniore, a ni kada će početi i kantonalno prvenstvo u košarci za žene. Sve bi se trebalo znati nakon sjednice Upravnog odbora Košarkaskog saveza USK koja će se održati večeras u Bihaću. Dobra vijest za sansku košarku je, da je Aldina Zulić izabrana za predsjednicu Skupštine košarkaškog saveza USK-a

KOMENTARI