instant fap
NaslovnicaSanski Most

Održana biciklistička utrka

Održana biciklistička utrka

U okviru manifestacije „Ljeto na Sani“ danas su održane biciklističke utrke, koje su u poslednjim godinama postale tradicionalne.

Organizator utrka bio je Biciklistički klub „Sana 95“. Radi se o utrci koja se boduje za Premijer biciklističku ligu Bosne i Hercegovine. U sklopu ovog sportskog događaja nastupilo je osam biciklističkih klubova“ „Zenica“, „BSK Banjaluka“, „Bihać“, „Jedinstvo“ i „Zmaj od Bosne“  iz Tuzle i „Gračanica“. Stazu je vozilo ukupno oko pedeset takmičara u šest starosnih kategorija. Biciklisti starijih kategorija su vozili na relaciji Sanski Most-Lanište i natrag stazu dugu 90 kilometara, dok su mlađe kategorije vozile kraću dionicu do sela Peći.

Prema riječima generalnog sekretara Biciklističkog saveza BiH, Tihomira Kuvelje, od protekle godine uvedeno je novo takmičenje, Premijer liga BiH, koja od biciklista zahtijeva još bolje rezultate i pripremljenost.U konkurenciji elita, prvo mjesto pripalo je Vladimiru Kuvelji iz banjalučkog BSK-a, drugoplasirani je bio Nedim Alagić iz Biciklističkog kluba „Bihać“, dok je treće mjesto pripalo Hajrudinu Trletu iz BK „Zmaj“ iz Tuzle.

U konkurenciji takmičara do 23 godine starosti prvo mjetso osvojio je Stefan Petrovski iz banjalučkog BSK-a, drugo mjesto pripalo je Muji Kurtoviću iz Bihaća dok je trećeplasirani bio Aladin Rizvić iz tuzlanskog „Zmaja“. U kategoriji juniora prvo mjetso osvojio je Mensur Ćorić iz BK „Zmaj“ Tuzla, drugoplasirani bio je Kemal Hadžiabdić iz istog kluba, dok je treće mjesto osvojio Dušan Kalaba iz banjalučkog BSK-a.

U starijim kadetima prvo mjesto osvojio je Adis Bilalić iz BK „Ekstrem“ Tuzla, drugi je bio Faris Delić iz BK „Bihać“ i treće mjesto osvojio je Haris Šabić iz istog kluba. U konkurenciji mlađih kadeta prvo mjetso osvojio je takmičar iz domaćeg kluba, Veis Kazić, drugo mjesto pripalo je Azizu Bužimkiću iz kluba „Urban x“ Bosanska Krupa i treće mjesto osvojio je Mirnes Đulović iz tuzlanskog „Ekstrema“. U KOnurenciji veterana do 50 godina najbolji je bio Dragoslav Radovanović iz BK „Zmaj“ Tuzla i preko 50 godina Milan MIćević iz tuzlanskog „Jedinstva“.

KOMENTARI