instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Sejfudin Tokić sinoć pušten iz pritvora u Sarajevu

Sejfudin Tokić sinoć pušten iz pritvora u Sarajevu

Nakon što je jučer oko 13.35 sati u Sarajevu uhapšen Sjefudin Tokić, on je pušten iz pritvora, potvrdili su nam danas iz Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

“Sejfudin Tokić je pušten iz službenih prostorija MUP-a KS. Protiv njega će vjerovatno biti podnesena prijava Tužilaštvu KS”, kazali su nam kratko u Odjeljenju za odnose s javnošću MUP-a KS.

Alem Hamzić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo kazao nam je kako još nisu nikakvu službenu prijavu dobili protiv Tokića.

Podsjećamo, policijski službenici Prve policijske uprave uhapsili su Tokića (rođen 1959. godine u Banjoj Luci, gdje je i nastanjen) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. KZFBiH (Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti).

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Tokić je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Tokić je uhapšen i 22. maja ove godine, oko 12 sati, u Srpskoj ulici u Banjoj Luci, za vrijeme održavanja pomena povodom godišnjice stradanja 12 beba u Kliničkom centru Banja Luka tokom 1992. godine, dok je u rukama držao, kako se tvrdi – “ratnu” zastavu Armije BiH.

S.Š, Radiosarajevo

KOMENTARI