instant fap
NaslovnicaLokalne temeOstalo

Aida Konjević iz Sanice i učenica Medicinske škole u Bihaću treba našu pomoć

Aida Konjević iz Sanice i učenica Medicinske škole u Bihaću treba našu pomoć

Naime, Aida je kći Enise i Behara Konjević, oboje nezaposlenih roditelja, a njena majka već deceniju ima loše zdravstveno stanje (skoro pa onemogućena funkcija desne ruke, hipertenzija(visok krvni pritisak), a otac je demobilisani borac koji je ranjavan u glavu(posjeduje gelere u glavi).

Aida od oktobra 2016.godine vodi bitku sa problemima neurološke prirode. Prvi put je hospitalizirana u Kantonalnoj bolnici u Bihaću u oktobru 2016.godine i tu se zadržala mjesec dana radi dijagnostickih pretraga. Međutim, nisu joj uspostavili dijagnozu. Nesvjestice i nesnosne glavobolje su se dešavale periodično sve do novembra kad je Aida opet hospitalizirana na odjelu NPS u KB Bihać , no, ni tad joj nije uspostavljena dijagnoza.

20.decembra 2016.godine ustanovljena joj je epilepsija i propisana terapija Tegretol. Međutim, javile su se kontraindikacije na primjenjivanu terapiju, te se upućuje na UKC Sarajevo radi dalje dijagnosticke obrade. Za to vrijeme hospitalizirana je u Općoj bolnici u Sanskom Mostu. Stanje joj se pogoršalo, te se hitno prebacuje za KB Bihać odakle je transportovana sanitetom iz Bihaća za Sarajevo 13.januara 2017.godine.

U Sarajevu se zadržala do 9.februara 2017.godine gdje su ustanovili ostecenja kicme (diskushernija i ostecenje vratne kičme), te oslabljenost funkcije lijeve noge 25%, desne 20%. Zbog upalnih procesa, nisu joj mogli nastaviti dalju neurološku obradu, a u međuvremenu ističe i saglasnost Kantona o vankantonalnom liječenju, te je otpuštena. Stanje se privremeno bilo ustabililo, te je nastavila školovanje, sve do petka 3.marta tekuće godine kad je opet prebačena iz škole uz pratnju osoblja Medicinske škole u bolnicu gdje daju uputu za lijecenje u Tuzli. Broj nesvjestica se pojacava, a čeka se odobrenje Kantona.

Molimo sve dobre ljude koji su u mogućnosti da pomognu, jer zaista je pomoć potrebna. Svi vrlo dobro znate kakvo je stanje u našoj državi, a naročito kad je bolest u pitanju.
Nikad nije kasno za učiniti dobro djelo.

Ukoliko neko želi da pomogne, može se javiti na br.tel.070-221-280 ili putem žiro računa 199-440-60639405-44.

Svaka pomoć je dobro došla. Unaprijed se zahvaljujemo u ime Aidine porodice.

KOMENTARI