instant fap
NaslovnicaMagazin

Ako se pridržavate ova četiri savjeta možete mršavjeti i kad jedete slatko

Ako se pridržavate ova četiri savjeta možete mršavjeti i kad jedete slatko

Mnoge stroge dijete nalažu restrikcije po pitanju jedenja slatkiša, ali neki stručnjaci smatraju da to nije ispravan pristup i da dovodi do lošeg odnosa s hranom.

Stoga, ako vam se jede nešto slatko, trebali biste si udovoljiti. Ako ste ljubitelj deserta, ali želite smršavjeti, postoji mnogo zdravih opcija koje dijetetičari preporučuju čak i onima koji se drže kalorijskog deficita.

Odlučite se za deserte u kontroliranim porcijama

To što pokušavate smršavjeti ne znači da morate prestati jesti deserte. Umjesto toga, oprez pri veličini porcija može učiniti čuda.

“Deserti s kontroliranim porcijama su dobre opcije za one koji žele kontrolirati svoju težinu”, kaže nutricionistica Lauren Manaker.

Uživajte u šoljici zelenog čaja uz svoj desert

Možda nećete automatski povezati ispijanje čaja s jedenjem deserta, ali ta kombinacija može biti ne samo ukusna već i zdrava. Manaker predlaže zeleni čaj.

“Zeleni čaj sadrži kofein i spoj nazvan EGCG, za koje se pokazalo da podržavaju gubitak težine”, kaže Manaker.

Oslonite se na prirodnu slatkoću voća

Ako ste ljubitelj voća, pokušajte se s vremena na vrijeme osloniti na svoju omiljenu vrstu.

“Jedenje voća može pomoći da zadovoljite svoju žudnju za slatkim, a svom tijelu tako dajete potrebna vlakna koja mogu pomoći u kontroli apetita i postizanju sitosti”, rekla je Manaker.

Dajte si dopuštenje da pojedete bilo koji desert

Ponekad previše ograničavanja u svrhu mršavljenja može prouzrokovati kontraefekt.

“Kad sebe ograničavamo u prehrani i ne dopustimo si uživanje u hrani za kojom žudimo, žudnja će se samo povećati. Želja će se nastaviti povećavati najvjerojatnije sve dok se ne predate. U tom trenutku veća je vjerojatnost da ćete pojesti veće količine nego da ste si odmah udovoljili. Zvuči kontraintuitivno jesti slatko da biste smršavjeli, ali to vam zapravo pomaže da održite svoje odluke i disciplinu na dulje staze”, nastavlja Wesely.

KOMENTARI