instant fap

Alagić: Lipovača mi je prijetio u vidno alkoholiziranom stanju i spominjao pištolj

Alagić: Lipovača mi je prijetio u vidno alkoholiziranom stanju i spominjao pištolj

Mahmut Alagić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a USK, tvrdi da je večeras dobio prijetnje od premijera tog kantona i člana Predsjedništva SDP-a Hamdije Lipovače.

mahmut-hamdo-480x330

Kako tvrdi Alagić, Lipovača ga ja nazvao nakon što je predsjednik KO SDP USK ustvrdio da premijer tog kantona “opstaje samo zahvaljujući vrhu stranke iz Sarajeva”.

“Hamdija Lipovača me je nazvao u vidno alkoholiziranom stanju, ponudio mi da budem član Predsjedništva partije. Rekao sam da nisam zainteresiran za to. Onda me je pitao zašto ja to radim protiv njega. Mi smo njega prije dvije godine dva puta smijenili demokratskim putem što partija nije uvažila i došli smo tu gdje jesmo. Rekao je da će me uništiti, na kraju je spominjao pištolj i komesara USK. Prijetnje sam ozbiljno shvatio”, kaže Alagić za Klix.ba.

On je dodao da u utorak očekuje da svi članovi Predsjedništva podnesu ostavku i da je taj organ SDP-a na čelu sa predsjednikom Zlatkom Lagumdžijom donosio najbitnije odluke koje su na kraju koštale partiju.

S druge strane, Lipovača demantira navodne prijetnje Alagiću.

“Nazvao sam ga da ga pitam čemu optužbe i svaljivanje krivice. Nisam ja kriv što je on kao prvi na listi završio kao treći. Ni ja sam nisam prošao i ne mogu kriviti nikoga zbog toga. Kakav pištolj? To je žalosno. Alagić je osoba koja ne zna izgubiti i ja razumijem razočaranja”, kazao je Lipovača za Klix.ba.

/ klix.ba

KOMENTARI