instant fap
NaslovnicaUncategorized

ALVEDIN KURBEGOVIĆ: Zaljubljenik u fotografiju prirode

ALVEDIN KURBEGOVIĆ: Zaljubljenik u fotografiju prirode

Alvedin Kurbegović, mladi fotograf koji je rođen u Sanskom Mostu, Unsko-sanski kanton. Fotografijom se počeo baviti 2012. godine , kada je svoj prvi fotoaparat dobio za rođendan kao poklon u Amsterdamu ( Holandija ).

Alvedin niže velike uspjehe u fotografisanju. Prilog u tome ide da je ovaj mladi fotograf do sad odradio  preko 230 privatnih zabava i 28 vjenčanja.  Pored toga, Alvedin je imao svoju izložbu u Danskoj i odradio je samostalni časopis u Mostaru.

U razgovoru sa Alvedinom Kurbegovićem rekao nam je: „ Jednostavno, fotografisanje opušta čovjeka i to je posao koji volim raditi. Fotografija govori hiljadu riječi “.

Ovaj mladi fotograf nije toliko komunikativac s obzirom da on svoje riječi iskazuje kroz fotografiju, stoga vam preostaje da pogledate Alvedinove fotografije.

U prilogu vam nudimo nekoliko fotografija:

FOTO: Alvedin Kurbegović – VKinfo.ba

VIDEO PRILOG:

Ova vrsta zanimanja je u mnogočemu različita u odnosu na druga zanimanja. Ovaj fotograf bilježi najvažnije trenutke za koje smatra da će zainteresirati čitatelja (nekih novina ili časopisa). On ne pazi previše na neku poruku ili estetiku, već pokušava zabilježiti što veći broj informacija vidljivih na fotografiji.

Na izložbi koju je Alvedin imao u Danskoj, bile su izložene mnogobrojne fotografije koje je umjetnik zabilježio svojim fotoaparatom. Neke od fotografija su zabilježene na zajedničkoj fotografiji koju je Alvedin uradio za vrijeme izložbe:

FOTO: Alvedin Kurbegović – VKinfo.ba

O izložbi u Danskoj, pisao je i danski časopis:

Samostalni časopis u Mostaru je došao sasvim slučajno“, kaže nam Alvedin Kurbegović. Prijavio sam se na tamičenje sa fotografijama i ušao u uži krug sa fotografijama koje predstavljaju jesen. Njegove fotografije su bile izvan konkurencije i sa tim fotografijama je osvojio naslovnu stranu  Vedrina časopisa. Kako su izgledale ove fotografije, prosudite sami:

FOTO: Alvedin Kurbegović – VKinfo.ba

VKinfo.Ba portal zahvaljuje se Alvedinu na lijepom razgovoru i ustupanju svog  materijala. Želimo mu mnogo uspjeha u radu sa fotografijama.

KOMENTARI