instant fap
Naslovnicainmedia danas

Amar Cerić strijelac za reprezetaciju BiH

Amar Cerić strijelac za reprezetaciju BiH

Amar Cerić, talentovani mladi nogometaš iz Sanskog Mosta, koji je ponikao u mlađim selekcijama Nogometnog kluba Podgrmeč, zabilježio je dva nova nastupa u dresu juniorske reprezentacije BiH, koja je odigrala dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Crne Gore. U drugom susretu uspio se upisati i u listu strijelaca, što je ujedno i prvijenac u dresu sa državnim grbom.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su tokom ove sedmice, u Trening kampu Fudbalskog saveza Crne Gore odigrali dvije prijateljske utakmice sa juniorskom reprezentacijom Crne gore. Prvi meč je odigran u utorak 9. Februara, u kojem je domaća selekcija upisala minimalnu pobjedu rezultatom 1 : 0, a drugi susret odigran je danas. Za razliku od prvog meča, naši reprezentativci danas su odigrali znatno bolje i zasluženo došli do pobjede sa 4:2, a četvrti gol postigao je Amar Cerić u 80. minutu. Selektor Slaven Musa u oba ova susreta pružio je priliku i Amaru Ceriću, koji je predvodio napad naše selekcije, a njegovi nastupi svakako nisu prošli nezapaženo.

Inače, u posljednjih nekoliko utakmica ovaj mladi nogometaš redovno se nalazi na spisku reprezentativaca, što dovoljno govori da je selektor Musa stekao povjerenje i da na njega ozbiljno računa u narednim kvalifikacijskim utakmicama. Tako je ovaj mladi i perspektivni igrač još jednom nagrađen za svoj rad i trud, a želja i san da nosi državni dres ponovo se ostvario. Podsjećamo, Amar Cerić je uspješnu nogometnu karijeru počeo u Nogometnom klubu Podgrmeč.

Prošle godine potpisao svoj prvi profesionalni ugovor za premijerligašem Borcem iz Banja Luke, a u Borac je prešao iz prijedorskog Rudara gdje je veoma uspješno nastupao u juniorskoj selekciji. Iako još uvijek na početku nogometne karijere, svojim dosadašnjim igrama, te klupskim i reprezentativnim nastupima, svakako može poslužiti kao primjer svim mladim i talentovanim igračima.

KOMENTARI