Amar Cerić strijelac za reprezetaciju BiH

Homeinmedia danas

Amar Cerić strijelac za reprezetaciju BiH

Amar Cerić dobio poziv za juniorsku reprezentaciju

Amar Cerić, talentovani mladi nogometaš iz Sanskog Mosta, koji je ponikao u mlađim selekcijama Nogometnog kluba Podgrmeč, zabilježio je dva nova nastupa u dresu juniorske reprezentacije BiH, koja je odigrala dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Crne Gore. U drugom susretu uspio se upisati i u listu strijelaca, što je ujedno i prvijenac u dresu sa državnim grbom.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su tokom ove sedmice, u Trening kampu Fudbalskog saveza Crne Gore odigrali dvije prijateljske utakmice sa juniorskom reprezentacijom Crne gore. Prvi meč je odigran u utorak 9. Februara, u kojem je domaća selekcija upisala minimalnu pobjedu rezultatom 1 : 0, a drugi susret odigran je danas. Za razliku od prvog meča, naši reprezentativci danas su odigrali znatno bolje i zasluženo došli do pobjede sa 4:2, a četvrti gol postigao je Amar Cerić u 80. minutu. Selektor Slaven Musa u oba ova susreta pružio je priliku i Amaru Ceriću, koji je predvodio napad naše selekcije, a njegovi nastupi svakako nisu prošli nezapaženo.

Inače, u posljednjih nekoliko utakmica ovaj mladi nogometaš redovno se nalazi na spisku reprezentativaca, što dovoljno govori da je selektor Musa stekao povjerenje i da na njega ozbiljno računa u narednim kvalifikacijskim utakmicama. Tako je ovaj mladi i perspektivni igrač još jednom nagrađen za svoj rad i trud, a želja i san da nosi državni dres ponovo se ostvario. Podsjećamo, Amar Cerić je uspješnu nogometnu karijeru počeo u Nogometnom klubu Podgrmeč.

Prošle godine potpisao svoj prvi profesionalni ugovor za premijerligašem Borcem iz Banja Luke, a u Borac je prešao iz prijedorskog Rudara gdje je veoma uspješno nastupao u juniorskoj selekciji. Iako još uvijek na početku nogometne karijere, svojim dosadašnjim igrama, te klupskim i reprezentativnim nastupima, svakako može poslužiti kao primjer svim mladim i talentovanim igračima.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0