instant fap

Amar Kaltak: Današnji život i problemi omladine

Amar Kaltak: Današnji život i problemi omladine

amar kaltakDanas, svi znamo živjeti, ili barem mislimo da znamo.
Kakav je današnji život omladine ?

Današnji život omladine je otprilike ovakav:
Ujutro, kad se ustane, neko u 9, neko u pola 3, prvo što naše okice ugledaju jeste telefon, zapravo taj čuveni facebook. Iako svi znamo da 100% nema poruka, samo obavještenja za lajkove, zahtijevi za igrice i ostale, manje bitne stvari. Zatim slijedi,šta?

Dopisivanje do doručka, ili do ručka, kako kome. Ne bi to bio nikakav problem da je taj drugi “dopisivač” neko bitan, ne da nije bitan, nego je to osoba sa kojom pišemo non-stop. Pa brate dragi, ako toliko pišeš sa njim, ako si se poželio priče sa njim, napišeš mu: “Imaš li vremena za kafu, sok, da izađemo malo, dugo te nisam vidio.” . Vrlo jednostavno. Eh, kad dodje doručak/ručak priča ide ovako:
Mama, šta si napravila jesti? (I to iz sobe se dere, mrsko mu/joj ustati i prošetati jedno 10 metara do mame)
Mama: to i to sine …

Eh sad, ide ono: Ti znaš da ja to ne volim i to…
I po cijeli dan piše sa dotičnim, dok se ne sjeti napisati mu da su MOGLI izaći na kafu, sok, ne bitno.
Pada noć, a on/ona se polako brine s kim će izaći večeras jer mu/joj drug(arica) nije nista javio(la). Naravno kad je van’ izać, svi se snađemo, ujutru kad sebi doručak treba napraviti, ono što volimo, mrsko nam.
Naravno, prije izlaska, baterija je napunjena 150% i trenutno je u “tihom radu” , da bi se mogli označit’.
Naravno sve se nema para a ide se na koncert Saše Kovačevića , Lukasa, te ostalih mnogobrojnih zvijezda koje dolaze u naš mali grad, i pije se, ali hajd’ da se pije pivo, ono je, čini mi se, najjeftinije,nego Smirnoff,Jack Daniels,Vodka i ostalo.
Tu dolazimo do jednog velikog problema, a to je da, maloumni…hoću reći maloljetnici, do 17 godina, naliju se, a ni sami ne znaju što, iz kojeg razloga. Oke, pojasnit’ ću to s moje tačke gledišta:

Neki pojma nemaju o alkoholu (osim piti ga)
Alkohol je tekućina namjenjena uživanju, a sama riječ nastala je od arapske riječi al- kuhl, što znači prašak za bojenje očnih kapaka.
Pa ako je vama uživanje : raditi stvari kojih se nećete sjećati, pravljenje krivulje čitavim putem do kuće, povraćati 12 sati nakon toga, ustati ujutro sa snažnom glavoboljom i to sve bez nekog ekstra razloga osim da se “malo” opustite i zabavite. Oke, razumijem ove što rade, ali vi koji čitav dan sjedite kod kuće jer je vani “ledeno”. Nije neko džaba izmislio debelu jaknu zar ne ?

Ima i onih koji piju zbog propale ljubavi, znamo svi razloge propalih ljubavi ne moram sad nabrajati.
Ti su najjači, nedodirljivi su.
Oni će piti, dok ne zaborave bivšu ljubav.
Prvu noć, se toliko napije, da zaboravi i staru ljubav i pola svoje familije.
Jedino mi nije jasno, zašto i dalje nastavljaju piti da je zaborave, ako ne ide, ne ide,probaj sa nečim drugim ako alkohol ne pomaže, probaj sa vodom, zdravije je !

Naravno, nakon ove priče, sve se ponavlja. Ovo se sve dešava za vrijeme raspusta, jer kad je škola, svaki Petak Subotu se izlazi, i to je oke, ali nije ok da se svaki Petak i Subotu napija, bez veze.

KOMENTARI