instant fap
NaslovnicaNaše priče

Ambasadorica bh. pameti/ Hermina Jakupović

Ambasadorica bh. pameti/ Hermina Jakupović

U konkurenciji od oko 35.000 studenata, Hermina Jakupović (26), rođena Kozarčanka, dobila je nagradu „Student godine 2017“ na Univerzitetu zdravstvenih nauka u Finskoj. Titulu je najbolje opravdala trudom, vjerom u sebe, sjajnim završnim radom, pomaganjem drugim studentima i kao autorica tri rada u internacionalnim naučnim novinama.

Kao izbjeglica, u dalekom svijetu uspjela je ostvariti nešto i vršnjacima svojim primjerom pokazati da je samo nebo iznad njih. Mladima poručuje da se obrazuju, da ne dozvole da ih nešto obeshrabri, da se uzdaju u sebe i da ne očekuju da neko drugi riješi i uradi nešto umjesto njih.

– Mislim da sam ovim mojim uspjehom obradovala i mnoge meni potpuno nepoznate ljude u mojoj domovini i to je za mene nešto posebno! – rekla je Hermina za „Avaz“. S punim pravom.

Uz opasku da se ne zna dosađivati, lijepa Kozarčanka ima vremena i za prijatelje, teretanu, šetnju šumom, klizanje, fotografiranje, plivanje, odlazak u pozorište, u kafić s društvom…

Hermina je rođena u Kozarcu u martu 1991. godine. S roditeljima i sestrama je preko Travnika, Zagreba i Karlovca stigla je do Finske.

Otac Fikret radi u telekomunkacijskom, a majka Firzeta u informatičkom sektoru. Herminine dvije mlađe sestre također studiraju, Elvira (24) treba magistrirati na ekonomiji, a najmlađa Sabina (23) ima u planu magisterij na kliničkoj nutriciji i terapiji.

KOMENTARI