instant fap
NaslovnicaSanski Most

Američki volonteri u Sani

Američki volonteri u Sani

Grupa volontera iz Sjedinjenih Američkih Država danas je boravila u posjeti osnovnoj školi Mahala. Ovo je već peta godina kako volonteri iz te zemlje organiziraju posjetu i boravak u toj školi. Riječ je o volonterima- pripadnicima Luteranske svjetske crkve iz američkog grada Nju Džersija.

U sklopu svojih humanitarnih aktivnosti oni posjećuju zemlje koje su bile pogođene ratom, siromaštvom ili su u proteklom periodu prošle kroz teška iskušenja. U Bosnu i Hercegovinu dolaze u poslednjih pet godina i u okviru svog projekta obilaze osnovne škole u ovdašnjim gradovima družeći se sa djecom.

 

Tokom današnjeg boravka u osnovnoj školi „Mahala“, gosti iz Amerike organizirali su niz radionica s najmlađima, a druženje je proteklo u prijatnoj i veseloj atmosferi. Prema riječima Džejsona Rida, koji se nalazi na čelu američkih volontera, Bosna i Hercegovina jedna je od najljepših zemalja u kojoj su do sada boravili.

 

Američki volonteri su istakli izuzetno gostoprimstvo na koje su naišli boraveći u Bosni i Hercegovini rekavši kako se svake godine uvijek rado ovamo vraćaju.