instant fap
NaslovnicaUncategorized

Amina nikad neće biti zaboravljena

Amina nikad neće biti zaboravljena

U neposrednoj blizini gradskog mezarja Greda u Sanskom Mostu u četvrtak je otkrivena spomen-ploča stradaloj Amini Šabanagić, koja je na ovom mjestu ubijena 19. maja 2004. godine, a imala je tek 21 godinu.

“Želimo da ovaj spomenik bude sjećanje na jednu ugašenu mladost i trajno svjedočanstvo svima kako se nešto slično nikada i nikome ne bi ponovilo. Ni sve ove godine ne mogu ublažiti neizrecivu bol i duševne patnje kroz koje smo prošli”, rekao je Mirsad Šabanagić, Aminin otac.

Ubistvo mlade djevojke dogodilo se u noćnim satima pomenutog datuma, kada se vraćala s posla, a njena porodica je tada stanovala u kući koja se nalazi u neposrednoj blizini mezarja.

Za ubistvo i silovanje na kaznu zatvora osuđen je Admir Karabegović iz Sanskog Mosta.

Sud je ustanovio kako je u trenutku izvršenja ovih krivičnih djela Karabegović bio psihički uračunljiv, što je uzeto u obzir prilikom izricanja presude.

Istraga o ovom slučaju punih devet godina je tapkala u mraku, a potom je počinilac pronađen i otkriven zahvaljujući novim dokazima koji su slučajno pronađeni i naknadnim forenzičkim vještačenjima.

Zanimljivo je da je Karabegović poslije ubistva otišao na privremeni rad u Njemačku, gdje je mirno živio sa svojom porodicom. 

KOMENTARI