instant fap
NaslovnicaBlog

Amir Kurbegović: Ja i Midho sami…( 2.)

Amir Kurbegović: Ja i Midho sami…( 2.)

Akteri…

Srijeda 2. decembar… Sunčani decembarski dan obasijao je sansku čaršiju, ali nikako iz razloga što je dezorijentirano novinarsko piskaralo- naš Midho, konačno objavio neku afirmativnu priču o svom gradu ili što je ABA3 prozvao nekog od brojnih sanskih (pro)četnika…

Tradicionalna poslijepodnevna kafa sa mojim školskim drugom, g. Samirom Cepićem, hrabrim borcem  čije ratne podvige i danas prepričava Sarajevo. Cepa inače ne prati lokalna dešavanja u nekoj značajnijoj mjeri, a još rjeđe bilo šta komentira na tu temu. Za divno čudo, prvu temu koju smo otvorili bila je Midhina primitivna objava, koja je nakon društvenih mreža i novinsko izdanje doživjela…

” Cepa: jesi li danas čitao  Seks – aferu ??? Amir: Naravno da jesam, još prekjučer na portalu ” The Bosnia Times ”, kao i jučerašnju Alfa Sandinu reakciju… ”

Ona je jadna, sva sretna, najavila kako će njeno lice ukrasiti naslovnicu prestižnog ABA3A. Još malo pa će sanska vertikala poštenja preuzeti laskavu titulu popularnosti od naivne Seve nacionale. Sanjani mogu biti ponosni što naša Sanda, osim intimnih privatnih poruka , nije objavila nijedan video uradak. Velika je šteta što joj niko nije svijeću držao. Bez obzira na obzir, ipak navijamo za sansku šampionku laži. Za svaki slučaj tu je i nezaobilazni ” 2 u 1 ” , novinar i političar –  Midho. On po potrebi Sandu pogura svojim savjetima i člancima, kad god uzmogne. Doduše, na kurblu se ipak malo teže pali… ” Žalosni smo ako od moralne horizontale ” nema jace dame u Evropi …. evropsko a NASE !!! ” … ”

” Cepa: ko je Mensur ??? Amir: To je onaj momak što sam ga ljetos nazvao kad je tvojoj mami hitno zatrebala krv…  ”

Naime, ljetos me  je Cepa uspaničeno nazvao na telefon i pitao: može li mu iko pomoći oko rješavanja gorućeg problema? Nakon telefonskog poziva našli smo se na kafi. No sikiriki, nazvao sam Mensura i Cepin problem bio je riješen, iako se njih dvojica ni ne poznaju… Mensur ima dobru dušu, to znaju svi koji ga bar malo poznaju…

Na samim počecima sandovanja kontaktirao me  i jaran Lomba, interesirajući se također: ko je Mensur ???  Objasnio sam Lombi, da je on šehidsko dijete – sin rahmetli Emira ef. Seferovića… Moram biti korektan i citirati Lombu: ” Nije rahmetli Emir zaslužio da Sanjani javno pljuju po njegovom djetetu ”… Predložio je da zaštitimo Mensura… Htio je kontaktirati i svoju konu te joj poručiti da zaustavi hajku. Međutim, zamolio sam patriotu Lombu, kao i prethodno gaziju Cepu, da se ne petljaju… Uostalom, vidjet ćete i zašto ???

Odgovor na pitanje, zamotan u celofanu, dao sam još prije dva mjeseca u blogu ” Kurbeg odgovorio Kamberu ” od 16. 10. 2015. :

” Draga Sanda, ” mislis li stvarno da su ljudi u kasabi maloumnici ” ? Naravno da nisu, jer odavno znam šta se krije iza paravana brige o ćukama. I ti vrlo dobro znaš da nisam nasjeo na triler igranku u tvojoj izvedbi, a režiji osoba čije identitete ne želim još uvijek javno otkriti… Za početak ove prepiske, volio bih da Sanda javno objasni: Zašto me je prije pola godine izbrisala iz prijatelja ??? ”

Ispod Sandine suknjice…

Mjesec dana poslije prvog obraćanja maštovitoj Sandi, konačno sam javno otkrio identitet glavnog i odgovornog urednika njenih uradaka:

” Ja i Hamo sami… ” od 17.11. 2015

” Skrivenog ” čovjeka” ispod Sandine suknjice poznajem kao Midhu kojeg sam i ljetos uhvatio na djelu, tj. podmetanju članaka pod identitetom druge osobe. Skontao je Midho da sam ga upravo ja razotkrio, što je u behutu i priznao mom prijatelju – meti njegovih napada iza zavjese. Ovaj put skriven ispod Sandine suknjice, u samo sedam dana, Midho je objavio nekoliko njemu svojstvenih (ne)zanimljivih članka. Za razliku od prethodnih neosnovanih i neistinitih Sandinih optužbi iznesenih na moj račun, a radi se o podvali kako su moji autorski blogovi ustvari Asimovi, moram priznati da Midhine insinuacije odskaču od prosjeka !? Napuhanko je zaključio da sam autor Asimovih blogova, koje Bloger uredno potpisuje… Epohalno otkriće nastalo, vjerovatno, kao nuspojava zbog pretjeranog konzumiranja friške germe… Friška germa napuše tijelo jednako kao tijesto… Stop pretjeranom konzumiranju…

Da je napuhanko karakterna osoba, on bi pod svojim imenom objavljivao članke jednako kao na Međunarodni dan šale ( 1. april ) . Čak je i nastavak najavio, ali do današnjeg dana obećanje nije ispunio… Da je napuhanko bar malo kreativniji u svojoj profesiji, ne bi po treći put ponavljao priču o kometi i zvijezdi padalici Sanskog kič ” spisateljstva ”. Da li je prekomjerno konzumiranje friške germe uzrok amneziji ??? ”

Potpis…

Znao sam da Midho, kao i Sanda prije njega, nije pažljivo čitao blog pod naslovom ” Lažni Mayor ”, tako da ni poruku nije mogao skužiti. Izložen konstantnom pritisku mojih blogova, koji ga u cijelosti razotkrivaju, koncentracija mu je znatno popustila. Zato ću reprizirati konstataciju iz bloga ” Lažni Mayor ” , ali sa promijenjenom glavnom ulogom. Umjesto čvaknutog Mayora i maštovite Sande, ovaj put nastupa napuhani Midho:

” Teško pogođena sujeta dezorijentirala je Midhin tradicionalni scenski nastup… U strahu su velike oči, a u behutu se gubi i razum i pamet… U tim trenucima najčešće se prijeti iz prazne puške kao neki znak odvažnosti. Kad nešto hoće, učinjena je greška u koracima… Što sam javno tražio, isto to sam tako i dobio… Najljepše zahvaljujem…  ”

Midho je konačno priznao, svojim potpisom u skandaloznom novinarskom članku, kako moje opravdane sumnje nisu bile čin špekulacija. Pošteno, bar neka javnost zna ko stoji iza napuhanih članaka. Što se tiče silikonskih članaka, oni smislenu formu dobivaju samo u rijetkim trenucima i nikad više… Po pravilu, tek kad ih Midho dobro napuše. Eto, špijunka je ubačena u redove SDA, da nas svojim silikonima zaslijepi pa potom neutrališe kao politički subjekt kako bi se Midho dočepao načelničke skemlije. Na svu sreću, Sandinu misiju otkrio sam još 29. marta  (slučaj Stoltenberg ), ali nisam mogao znati ko ju je angažirao. S vremenom sve izađe na vidjelo.

Navodna seks – afera mladih SDA – ovaca i kurtizane ” Hari Mata Cvaj ”, izmišljena je priča razotkrivenog autora, a nesuđenog načelnika – Midhe… Sanda je od prvog dana nebitna u ovoj trakavici i valjda će konačno za proces razmišljanja početi upotrebljavati spravu zvanu – mozak. Hoće li će ikad skontati, da ju je Midho iskoristio zarad njegovih ličnih ambicija !? Sanda  treba biti ponosna, ali na svoju sramotu. Simpatije kod normalnih ljudi, ili onih koji žive u kamenom dobu kako Sanda veli, nisu osvojene. I neće nikad ni biti, zato što je Sanda etiketirana kao Midhina partnerica u ovom trileru. Svejedno, ipak se lijepo zahvaljujem našoj špijunki na učešću u trakavicama. Dalje ćemo nastaviti ja i Midho sami. Naša Sanda ima uredno mahanje… Bay, bay Sanda…

Hajka…

Poštovani čitaoci, otvoreno ću konstatirati da sam u dubini duše povjerovao kako će nakon prvog izdanja ovog naslova naš Midho doći do pameti, ako je uopće ima. Naivno sam pomislio da će hajke organizirane u Midhinoj režiji protiv uglednih oficira  ARBIH ( r. generala Mehmeda Alagića, komandanta  Amira Avdića, komandanta Senada Kljajića, glavnog sanskog imama Huseina ef. Kovačevića i dr. ) i na štetu naše društvene zajednice, biti jednostrano stopirane. Nažalost, prevario sam se u prognozi. Njegova nova meta pojavila se u liku šehidskog djeteta. Mensurov rahmetli otac, Emir ef. Seferović, ratne ‘92. bio je imam u džematu Vrhpolje te se aktivno uključio u organiziranje odbrane R BIH. Nažalost, r. Emir i njegova grupa gazija nije uspjela iz šume Galaje doći do slobodnih teritorija Bihaćkog okruga. Nakon zarobljavanja, četnici su ga prebacili u zgradu tadašnjeg SUP-a, gdje je bio izložen neviđenim torturama. Iako je bio registriran od strane MCK, njegovi posmrtni ostaci pronađeni su 2. juna 1998. godine u zajedničkoj grobnici Trnova – Lugovi:

”Leš br. 4: brojem 4 obilježeno je najniže tijelo u grobnici. Pregledom tijela u lijevom džepu košulje nađena je karta Crvenog križa jako navlažena i slabije očuvana, ali ipak toliko čitljiva da se može pročitati ime Seferović Emir, rođ. 1953. godine, Ćirkići, Sanski Most.

Na gornjem dijelu tijela je crna vjetrovka u kojoj se nalaze cigarete Partner, a na vjetrovci se nalazi više defekata 6-8, dosta oštrih uglova, sivo – plavi džemper dugih rukava. Na donjem dijelu se nalaze hlače- farmerice, šarene sive kratke gaće, a na nogama cipele nalik na mokasinke.

Uzrok smrti je nasilni i smrt je vjerovatno nastupila usljed prostrijela u predjelu glave, sa ozljedom mozga, grudnog koša i trbuha, i preloma ruku i nogu.

Prema izjavama svjedoka radi se o licima koja su ubijena 1992. godine. Lokalitet je skiciran i fotografisan od strane stručne ekipe. Ova dokumentacija je sastavni dio zapisnika o ekshumaciji.

Izvod iz Zapisnika Kantonalnog suda Bihać broj: Kri: 38/98 od 2. 6. 1998. godine. Zapisnik Kantonalnog suda Bihać broj: 38/98. od 2.6.1998. godine 1 do 4.   ( J. Odobašić, ” Hiljadu grobnica u Bosanskoj krajini 1992- 1995. ”, str. 527- 528 )

Pored r. Emira, u grobnici  Trnova – Lugovi, pronađena su još tri leša, koja su identifikovana: r. Edin Džafić , r. Hasib Kamber i r. Feriz Šabanović… Rahmetul – Lahi alejhi !

Nakon izvršenog zločina, četnici su grobnicu minirali i prilikom pronalaska iste, naš gazija, g. Irfan Talić – Ika, nagazio je na minu i tom prilikom bio je teško ranjen. Amputirana mu je noga… Zajednička grobnica Trnova – Lugovi jedna je od najmanjih pronađenih na području općine Sanski Most, ali je velika po količini hrabrosti spomenutih šehida…

Nepravda…

Midho u svom maloumnom članku nijednom riječju nije spomenuo: ko je Mensur ? Još manje ga interesira: ko je odgovoran za počinjeni zločin nad četvericom sanskih gazija ? Dok je Mensurov r. otac organizirao odbranu na području herojskog Vrhpolja, pitam se: gdje je bio i šta je radio Midho ? Dok je  Mensur kao šehidsko dijete odrastao, i formirao se kao ličnost, bez ljubavi i pažnje voljenog oca, šaner Midho je bunario po hamskim parfumerijama. Žalosno je da ratni dezerter, preodjeven u uniformu novinara, konstantno pljuje po ljudima bez čijih ratnih zasluga nikad ne bi dočekali slobodu u Sanskom Mostu.. Sram da te bude Midhate Dediću…

Da kojim slučajem Mensur nije potomak sanskog gazije, r. Emira ef. Seferovića, da li bi Midho protiv njega, već mjesecima, pokretao hajku ???

Ovom prilikom želim konstatirati da sam nekoliko dana pred napad na zgradu Općine  ( 19. 04. 1992.) imao čast i zadovoljstvo upoznati r. Emira ispred Hamza- begove džamije. Zelena beretka sa zlatnim ljiljanima, koju je nosio tad, predstavlja nam ljudsku obavezu sa jasnom porukom da  pripazimo na njegove najbliže, jer on je svoj dunajlučki život podario zemlji Bosni. Takvu identičnu obavezu moramo gajiti prema svim našim šehidima. Ljudi koji ne poštuju naše šehide, još manje poštuju preživjele bosanske gazije. U ime lijepih sjećanja na r. Emira, a samim tim što i njegovog sina Mensura krase zaista kvalitetne ljudske osobine, želim javno dati iskrenu podršku njegovoj porodici… Mensure, računaj na mene…

Poruka…

Neću biti nekulturan i kazati kako je ovdje riječ o Midhinoj manijakalnoj opsesiji ili potencirati priču o istinskim kretenskim nagonima. Neću mu pružiti ni ruku prijateljstva u vidu rehabilitacije zbog dosadašnjih provokativnih ataka, koji u pravilu nemaju veze sa zdravom pameti… U blogu ” Ja i Midho sami… ” od 19. 11. 2015. , argumentirano sam prezentirao Midhin štetni novinarski učinak za cjelokupnu društvenu zajednicu. Također, na identičan način sam dokumentirao motive  takvog izbora iza kojeg se krije Midhina politička ambicija i zadani cilj. Na koncu ću reprizirati završnu riječ u prvom izdanju ovog naslova:

 ” Midho je odavno glavni pokretač svih negativnosti i opstrukcija u našoj društvenoj zajednici… U svojoj bolesnoj opsesiji da jednog lijepog dana postane načelnik Općine, on se čvrsto drži narodne umotvorine: ” Cilj opravdava sredstva ”… Njemu nije strano ama baš ništa, pravi lešinar je u pitanju. Mora li insan biti toliki hajvan pa da preko gazija i rahmetelija gradi svoju karijeru ? Zato i jeste vječiti ” relativni pobjednik ”, jer narod takve defekte lako prepoznaje… Rođeni gubitnik svojim novinarsko – političkim aktivnostima Sanskom Mostu ogromnu štetu već dvadest godina u kontinuitetu nanosi. Jadna i bijedna je ona čaršija u kojoj miš kolo vodi… Midho će prije kao novinar postati vlasnik uglednog Washington Posta, nego li kao političar načelnik općine Sanski Most… U očima Sanjana i mali miš Amos ima puno veće mišiće od njegove blijede novinarske kopije… Kakav novinar = takav političar = 0… ”

Iskoristit ću ovu priliku i javno pozvati g. Midhata Dedića, da još jednom dobro uvidi kuda plovi njegov brod. Pisani tekstovi ostaju živjeti i poslije nas te simboliziraju ogledalo samog autora. Posebno je osjetljiva čitalačka populacija, ukoliko autor gaji političke ambicije. U prijevodu, autori omrženi u narodu iritirajuće djeluju na glasačko tijelo. Refleksija je direktno proprcionalna udjelu. Narodna mudrost pobrinula se i za takav slučaj: ” Pamet u glavu ”…

Naredni blog u petak 20h: ” Ja i Profa sami… ”

Piše: Amir Kurbegović

KOMENTARI