instant fap
Naslovnicainmedia danas

Antistres terapija kod Fude na Bjelašnici

Antistres terapija kod Fude na Bjelašnici

Ono što dugotrajno stvara problem jeste to da se i kod najmlađih, ako su kontinuirano izloženi ovim uvjetima, stvara stanje hroničnog brohita koje sa odrastanjem dovodi do vrlo teških oboljenja hronične opstruktivne plućne bolesti.

I zapitamo se, šta je to što mi možemo uraditi. Zapravo tada shvatimo koliko je svaki naš doprinos zajednici ustvari dobrodošao. Samim tim što širimo svijest o uticaju zagađenja zraka na ljudsko zdravlje, pravimo prvi značajan korak.

Na ovaj način je nastao projekat Socijalni ponedjeljak. Ideja koja se zahvaljujući velikim aktivistima provela u djelo i po prvi put zaživjela na stazama olimpijske ljepotice Bjelašnice.

Doprinos zajednici

S našim partnerom Antistres terapijom kod Fude, pokrenuli smo projekat Socijalni ponedjeljak koji ima za cilj povećati broj budućih skijaša na planini kao i podići svijest kod naših sugrađana o zagađenju zraka i o samoj borbi protiv zagađenja zraka.

Socijalni ponedjeljak je omogućen predanim radom velikog tima i inspiracijom naših ambasadorica i ambasadora koji su doprinijeli projektu na različite načine. Zahvaljujući njihovom doprinosu ova priča prelazi u potpuno nove, veće dimenzije.

Skijaški položaj – pizza i špageti

U skijaški položaj, zatim pizza pa špageti… Prenesi težinu na desnu skiju i sakrij se od smoga.

Veoma smo sretni zbog toga što su djeca potpuno besplatno skijala na suncem okupanoj planini, udišući čisti planinski zrak.

Upoznavanje djece sa skijanjem u ranoj dobi omogućuje im pristup ovom zdravom zimskom sportu tokom cijelog života. Održava ih u formi, umanjuje sklonost pretilosti, povećava aktivnost tokom zimskih mjeseci i ono što je trenutno najbitnije jeste da djeca provode što više vremena na čistom i zdravom planinskom zraku.

Prednosti skijanja

VJEŽBA – skijanje u osnovi predstavlja samo najsimpatičniji način vježbanja. Skijanje je savršen alat za vođenje zdravog i aktivnog načina života. Skijanje je dinamičan kardiološki sport koji je posebno prikladan za djecu jer na kosti i zglobove koji rastu ne stvara veliku silu.
UŽIVANJE NA OTVORENOM – Visoki planinski vidici predstavljaju neke od najljepših krajolika na zemlji. Skijanje omogućava djetetu iskustvo i interakciju s prirodom na način koji jednostavno nije moguć u predgrađima gradskog naselja. Opseg i ljepota planinskog okoliša njeguju poštovanje i ljubav prema prirodi koje će nositi kroz svoj život.

AVANTURA – Istraživanje planine je ogromna avantura. Skijanje niz planinu, lebdjeti poput ptica po snijegu izraz je slobode te ujedno stvara samopouzdanje kod djeteta.
DRUŽENJE – Kroz proces učenja i zajedničke zabave djeca svih dobnih skupina poboljšat će svoje socijalne vještine u interakciji s drugima u zabavnom okruženju i često formirati vrlo jaka prijateljstva tokom odmora. Dobar instruktor bit će stručnjak u stvaranju jake grupne dinamike.

DOŽIVOTNA LJUBAV – Kada kombinirate sve gore navedeno, lako je vidjeti zašto je skijanje tako popularno i zarazno. Nadamo se da će djeca nastaviti njegovati životnu strast prema sportu i otvorenom. Nikad se ne zna, oni sutra mogu odabrati da budu instruktori skijanja i nauče sljedeće generacije o prednostima alpskog načina života!

Iz navedenih razloga su ovakvi projekti dobrodošli – uljepšajmo način života u zajednici i borimo se protiv zagađenosti zraka.

KOMENTARI