instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Apokaliptične scene: Amerika okovana snijegom i ledom

Apokaliptične scene: Amerika okovana snijegom i ledom

Snažna zimska oluja zahvatila je u četvrtak centralni i sjeveroistočni dio Sjedinjenih Američkih Država, praćena velikim sniježnim padavinama i ledom.

Nevrijeme je izazvalo veliki kolaps u saobraćaju i dovelo do zatvaranja škola u nekoliko američkih država, dok su hiljade ljudi ostale bez električne energije.

Upozorenja na zimsku i ledenu oluju na snazi su u velikom dijelu Amerike, od Texsasa do srednjeg zapada i Nove Engleske, saopštila je Nacionalna meteorološka služba

Više od 100 miliona stanovnika u najmanje 25 saveznih država je pod upozorenjem na vremenske neprilike, prenosi kablovska mreža CNN.

Pošto je na srednjem zapadu pao obilni snijeg u srijedu, u dijelovima tog regiona bi u četvrtak moglo da padne dodatnih 15 centimetara. Snijeg će biti praćen vjetrovima jačine do 56 kilometara na sat što bi značajno moglo da smanji vidljivost na putevima.

Oluja je izazvala haos i u aviosaobraćaju. Do sredine dana je prema podacima Flyweather otkazano više od 4.000 letova. Samo na aerodromu u Dallasu, u Texasu, otkazano je oko 2.000 letova.

Delove Teksasa, Arkanzasa, Kentakija i Tenesija zahvatila je opasna ledena oluja. U pojedinim mestima bi do petka ujutro mogle da se naprave naslage leda od više od centimetra, što bi moglo da dovede do nestanaka struje i opasnih uslova na putevima, upozorila je meteorološka služba.

“Sve će se zamrznuti tokom noći, zbog čega postoji mogućnost da na putevima budu tanke naslage leda koje je veoma teško vidjeti”, objavio je na Twitteru Sekretarijat za saobraćaj države Arkanzas.

Više od 220.000 domova i radnji u Texasu, Arkansasu i Missisipiju je bez struje. Školski okruzi u nekoliko država, među kojima su Texas, Mičigen i Ohio, otkazali su časove.

Zbog oluje će u mnogim mjestima biti izuzetno niske temperature narednih dana.

KOMENTARI