instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Apsurd! Urlao da ne želi u pede*sku Evropu, a član je Odbora za Evropske integracije

Apsurd! Urlao da ne želi u pede*sku Evropu, a član je Odbora za Evropske integracije

Banjca je očito “ponijela” huškačka atmosfera pa je ambsadora BiH pri UN-u Zlatka Lagumdžiju nazvao “muslimančinom”

Tokom sramotnog protesta u četvrtak u Banjoj Luci protiv Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja treba da bude usvojena u Generalnoj skupštini UN-a, posebno pažnju je privukao izvjesni Darko Banjac, predsjednik stranke NPS, koja je dio vladajuće koaliciju u bh. entitetu RS.

Banjca je očito “ponijela” huškačka atmosfera pa je ambsadora BiH pri UN-u Zlatka Lagumdžiju nazvao “muslimančinom”, vrijeđao je Evropsku uniju, veličao Rusiju i rusku agresiju na Ukrajinu.

Javno je, na Trgu Krajine, negirao genocid u Srebrenici i pozivao ostale da dignu glas u tom smjeru.

Vrijeđao je i pripadnike LGBT zajednice i to pred predsjednicom Narodne skupštine Srbije Anom Brnabić koja živi i ima dijete sa svojom partnerkom.

“Kažu da trebamo da budemo na evropskom putu. Ja u tu pede*sku evropsku organizaciju koja se zove Evropska unija ne želim da idem. Ne želim ‘roditelj 1’, ‘roditelj 2’, ne želim da se odreknem svoje tradicije i običaja, svog rakijskog kotla i pečenice….” – urlao je Banjac.

No, da apsurd bude veće, Banjca koji ne želi u pede*sku Evropu, u Skupštini RS član je Odbora za evorpske integracije i regionalnu saradnju.

Dakle, osoba koja javno kaže da ne želi Evropsku uniju, u RS je zadužena za integracije u tu istu EU.

Savršena slika apsurda u kojem se nalazi RS pod vodstvom Milorada Dodika.

KOMENTARI