instant fap
NaslovnicaLokalne temeUSK

Azur Terzić ne zna za poraz, oporavlja se u Zagrebu

Azur Terzić ne zna za poraz, oporavlja se u Zagrebu

Azur Terzić, 21-godišnji mladić iz Cazina koji je teško stradao pod još nerazjašnjenim okolnostima, primljen je jučer na Polikliniku Glavić u Zagrebu, gdje je započela njegova rehabilitacija, potvrdila je Una Samardžić, mladićeva sestra.

Podsjećamo da je mladić, pod još nerazjašnjenim okolnostima, teško stradao u događaju koji se desio ispred lokalne diskoteke u Cazinu, te je tom prilikom pretrpio teški prelom kičme, nakon čega je zbrinut u Kliničko-univerzitetskom centru u Sarajevu.

“Ono što mogu svima reći je to da Azur ne zna za poraz, Bogu hvala da ga je spasio od onog najgoreg, samim tim je dobio priliku da pokaže svim zlobnicima da će se smijati, igrati košarku i nastaviti tamo gdje je stao. Jednom sam obećala i ponoviću opet, dok god je mene, Azuru ću davati maksimalnu podršku, pažnju i ljubav da sve ovo prebrodi i ostavi iza sebe. Idemo do pobjede kao i uvijek, samo tako i nikako drugačije, pobjedniče moj!”, kazala je Samardžićeva.

Ona je dodala kako će prvi ciklus rehabilitacije trajati tri mjeseca, te zahvalila svima koji nude podršku za liječenje njenog brata, istakavši kako će svi finansijski troškovi biti poznati naknadno.

Podsjećamo da je u Cazinu proteklih mjeseci organizovan čitav niz protestnih skupova na kojima su građani od nadležnih organa zahtijevali da se utvrdi istina o događaju u kojem je mladić stradao.

Azurova porodica je uvjerena kako je on bio žrtva fizičkog napada, te ne vjeruje u preliminarne rezultate istrage policije USK na osnovu kojih je Terzić stradao usljed navodnog pada s betonskog podesta diskoteke, koji je visok četiri metra i nalazi se iznad mjesta gdje je unesrećeni pronađen. Porodica sumnja na određene osobe koje su rodbinski povezane s važnim ljudima u policiji i lokalnim vlastima, zbog čega su tražili da istragu preuzme druga policijska agencija.

U međuvremenu, istragu o cijelom slučaju preuzeli su pripadnici Federalne uprave policije USK, a brojni građani ovaj slučaj povezuju sa slučajevima porodica Memić i Dragičević. Cijeli događaj je imao značajan odjek u javnosti Unsko-sanskog kantona, pa i šire, a porodici Terzić su sa svih strana stizale poruke podrške u nastojanju da se utvrdi kompletna istina.

Azur Terzić je izuzetno nadareni košarkaš i trenira u Košarkaškom klubu Igman Burč iz Sarajeva, te studira u glavnom gradu BiH. U trenutku nesreće vikend je provodio u rodnom gradu.

KOMENTARI