Begović u BiH organizuje kamp za golmane

HomeSport

Begović u BiH organizuje kamp za golmane

ASMIR BEGOVIĆ ponovo među stativama Chelsea

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i golman engleskog premijerligaša AFC Bournemoutha Asmir Begović, bit će organizator i domaćin specijaliziranog trening kampa za golmane koji će biti održan u Sarajevu 9. i 10. juna ove godine.

Kamp za cilj ima dječacima i djevojčicama između osam i 16 godina ponuditi iskustvo treniranja u profesionalnom okruženju i individualnog rada s vrhunskim trenerima, promovisati poštovanje rivala, saigrača i trenera, ali u isto vrijeme pružiti mladima priliku za zabavu i stvaranje novih prijatelja.

– Ideja da u Bosni i Hercegovini pokrenemo jedan ovakav kamp nije došla preko noći. Naša zemlja ima veliku golmansku tradiciju i želimo talentovanim golmanima i golmanicama pružiti priliku da se kroz ozbiljan rad na individualnom nivou dodatno razvijaju i steknu nova znanja koja će im pomoći u budućnosti – objašnjava Begović, koji je sam sudjelovao u pripremanju dvodnevnog programa rada i koji će u toku kampa između ostalog i aktivno raditi s polaznicima i pokušati pomoći svojim savjetima.

Kamp će biti održan na terenima Trening centra FK Sarajevo u Butmiru, a broj polaznika je ograničen. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem stranice kamp.asmir1.com ili elektronskom poštom [email protected]

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0