instant fap

Betmen i Bin Laden kandidati na izborima u Brazilu

Betmen, njegov pomoćnik Robin i Bin Laden samo su neki od kandidata na lokalnim izborima u Arakažuu, glavnom gradu sjeveroistočne brazilske države Seržipi. Kako prenosi AFP, osam kandidata odlučilo je da se preruši kako bi privukli pažnju glasača na izborima koji će se u oktobru održati u više od 5.000 brazilskih opština.

U svojim reklamnim spotovima, oni se pojavljuju pod maskom superheroja ili klovnova ne bi li tako pridobili naklonost što većeg broja birača.

“Glasajte za Betmena, jer neću ništa, ništa učiniti protiv naroda. Radiću sve u korist naroda!”, ističe u svom spotu Dener “Betmen” Nasimentu, kandidat Brazilskog demokratskog pokreta, u odijelu čuvenog čovjeka-slijepog miša.

Zahvaljujući društvenim mrežama, ove video snimke je vrlo brzo vidio čitav Brazil.

Prema pisanju lista “Globo”, političke stranke podržavaju ovaj fenomen, jer smatraju da “otkačeni” kandidati mogu da povećaju izlaznost na izborima.

“Prerušavam se jer tako mogu da se podsmijevam i rugam političarima”, objasnio je Žajlson Gomež Mota, kandidat socijaldemokrata koji se predstavio kao Betmenova desna ruka, Robin.

“Ideja je da ljudi povežu kandidata sa fiktivnim junakom. To je umjetnički, politički, a ujedno i marketinški nastup”, objašnjava Robinov predstavnik za štampu.

Više od pukog zavitlavanja, prerušavanje može da donese rezultate. Godine 2010, klovn Tiririka izabran je za člana Kongresa sa preko 1,3 miliona glasova, što je bilo više od bilo kog drugog kandidata na tadašnjim izborima.

U Arakažuu će se u oktobru za 24 odbornička mjesta nadmetati 428 kandidata.

 

KOMENTARI