BH Pošta: Za četiri dana stiglo 11 tona pošiljki, najviše iz Kine

HomeVijestiBiH

BH Pošta: Za četiri dana stiglo 11 tona pošiljki, najviše iz Kine

Poštari i šalterski radnici na “prvoj liniji”: “Ako se primalac pošiljke nalazi u izolaciji, to nam mora biti naglašeno”

BH Pošta obavijestila je korisnike da je ovih dana prispjela izrazito velika količina pošiljki iz Kine koja je uglavnom vezana za narudžbe putem interneta, te da čine maksimalne napore da pošiljke budu što prije obrađene i otpremljene na uručenje.

Navode da je Izmjenična pošta 71003 Sarajevo putem Međunarodnog aerodroma Sarajevo u periodu od 4. do 8. januara 2017. zaprimila oko 11 tona poštanskih pošiljki iz međunarodnog prometa, kao i da je prerada, otprema i postupak pripreme za postupak uručenja pošiljki organiziran prema standardnim procedurama, a rad zaposlenika JP BH Pošta organiziran da bude postignuta maksimalna brzina.

Nakon otvaranja poštanskih vreća u Izmjeničnoj pošti 71003 Sarajevo utvrđeno je da se radi o velikom broju pošiljki s otisnutim poštanskim žigom s datumom iz oktobra i novembra 2016, te procjenjuju je oko 90 posto ukupne količine prispjelih pošiljki s kašnjenjem u prispjeću u Bosnu i Hercegovinu.

“Evidentno je da su prispjeli zaključci s poštanskim pošiljkama koji glase za područje dostave u Bosni i Hercegovini zadržani u tranzitnim državama ili aerodromima, a JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo kao odredišni operator ne može utjecati na odabir rute transporta poštanskih zaključaka u prispjeću”, saopćeno je iz tog poduzeća.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0