instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

BHFF nudi 50 stipendija za najambicioznije mlade ljude u BiH!

BHFF nudi 50 stipendija za najambicioznije mlade ljude u BiH!

IEEE, Fondacija budućnosti u BiH i prestižni australski La Trobe univerzitet nude 50 besplatnih stipendija za najaktivnije i najambicioznije mlade ljude u Bosni i Hercegovini, odnosno besplatno učešće na četveromjesečnom programu koji će ih podučiti sistematskom pristupu razvoja inovativnih ideja, kako bi postali inovativni profesionalci i poduzetnici.

U pitanju je IEEE Innovation Nation BIH, program koji je inicirao Institut inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE), najveća svjetska tehnička organizacija koja broji više od 420 hiljada članova širom svijeta, te u sklopu ovog programa zainteresovani će potpuno besplatno moći pristupiti obrazovnim resursima koji inače koštaju preko 5.000 KM.

image

IEEE Innovation Nation/ BHFF

Ovo je jedan od najunikatnijih programa za inovacije i poduzetništvo u BiH, podržava ga međunarodni konzorcij, i što je najvažnije, za naše mlade, bit će potpuno besplatan, samo je potrebno da se prijave do 31. augusta.

– Mi želimo mlade naučiti da razmišljaju “outside of box”, odnosno sistemskom pristupu razvoja inovativnih ideja koje im mogu pomoći da postanu profesionalci i poduzetnici, jer iza programa stoji univerzitet i industrija. Želimo da nauče tehnologiju “Design Thinking-a”, da razviju vještine njihovog poslovnog preduzeća da svoju ideju pretvore u stvarnost i steknu priliku za predstavljanje pred investitorima, i to sve kao dio jedinstvenog programa, istakli su iz Fondacije budućnosti u BiH.

image

BHFF: Želimo mlade naučiti kako da razmišljaju outside of box

Mladi koji se prijave dobit će priliku da:

– Pohađaju kurs od 10 sedmica o primjeni procesa dizajnerskog razmišljanja i temeljnih poslovnih koncepata potrebnih za razvoj poslovne ideje. Kurs predaju akademski stručnjaci i certificiran je od strane La Trobe univerziteta u Australiji.

– Pristupe kolekciji jedinstvenih obrazovnih materijala (video zapisi, bilješke, alati itd.) koji se bave svim aspektima na putu od ideje do inovacije.

– Rade sa startup trenerima kako bi primijenili stečeno znanje i razvili vlastitu inovativnu poslovnu ideju. Naši startup treneri su međunarodni stručnjaci specijalizirani za područja tehnologije, inovacije i poslovanja.

– Takmiče se za više od 10.000 KM sredstava za pokretanje te ideje.

Više informacija zainteresovani mogu pronaći ovdje.

KOMENTARI