instant fap
Naslovnicainmedia danas

Bit će sunčano, a onda slijedi velika promjena vremena

Bit će sunčano, a onda slijedi velika promjena vremena

U ponedjeljak ujutro mraz i minusi, od utorka navečer nove padavine, objavili su bh. meteorolozi na stranici BHMetro.

Za noć s nedjelje na ponedjeljak predviđaju postepeno razvedravanje posvuda, što će donijeti u ponedjeljak ujutro jači mraz širom zemlje. Po kotlinama i uz riječne tokove lokalno moguća magla ili niska oblačnost.

U ponedjeljak, do poslijepodne većinom sunčano vrijeme. Poslijepodne sa zapada postepen porast oblačnosti. Navečer i u noći na utorak posvuda pretežno oblačno vrijeme, u zapadnim dijelovima zemlje rijetko uz malo kiše ili snijega na planinama.

“Dnevna temperatura u ponedjeljak između 2 i 7, na jugu do 12°C. Vjetar većinom slab promjenjivog smjera, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne povremeno umjeren istočnjak”, naveli su.

U utorak pretežno oblačno vrijeme, u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne mogući duži sunčani periodi tokom dana. U Hercegovini i na zapadu rijetko uz malo kiše ili snijega na planinama. Navečer i u noći na srijedu jače naoblačenje sa zapada koje će postepeno donijeti padavine do srijede ujutro većem dijelu zemlje.

“Najviše padavina u južnim i zapadnim dijelovima zemlje. Kiša, a na planinama iznad 1200 m snijeg. Na sjeverozapadu Bosne snježna granica nešto niža i tu bi bila na oko 700 m, s tim da u jutarnjim satima srijede na izmaku padavina susnježice i snijega bude nakratko i u nižim krajevima Krajine.

*Napomena: Prognoza na kojim nadmorskim visinama bi padala kiša a gdje snijeg je samo na osnovu trenutnog stanja na prognostičkim modelima, i u narednim izračunima modela može doći od određenih izmjena.

Jutro u utorak zbog oblačnijeg vremena nešto toplije uz temperature između -1 i 3, na jugu do 6°C. Dnevna temperatura između 4 i 9, na jugu i sjevernim dijelovima zemlje do 13°C. Vjetar slab do lokalno umjeren južnog smjera.

KOMENTARI