instant fap
NaslovnicaSport

Bordo klub potvrdio: Musemić novi trener Sarajeva!

Bordo klub potvrdio: Musemić novi trener Sarajeva!

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo donijelo je odluku o imenovanju Šefa stručnog štaba. Naime, novi trener Bordo kluba bit će Husref Musemić, nekadašnji napadač Sarajeva, koji je kao igrač osvojio naslov prvaka bivše Jugoslavije u sezoni 1984/85, dok je kao trener sa našim klubom osvojio Kup u sezoni 2004/05, te šampionsku titulu nedugo poslije, 2006/07. Imenovanje Musemića potvrđeno je i od strane predstavnika većinskog vlasnika u struktrurama kluba.

“Drago nam je zbog postignutog dogovora sa Musemićem. Riječ je o stručnjaku koji dobro poznaje kako je raditi u FK Sarajevo i šta bordo-bijeli dres nosi sve sa sobom. Rukovodstvo kluba pružit će Musemiću svo potrebno vrijeme i podršku, kako bi realizovao svoj plan sa ekipom. Musemiću želimo puno sreće na trenerskoj klupi Sarajeva i vjerujemo da je on najbolje rješenje u ovom trenutku.”, rekao je Alen Hujić, Šef Borda direktora FK Sarajevo.

Musemić nije krio svoju radost nakon službenog imenovanja. “Možda su emocije sada najviše prisutne i drago mi je što sam ponovo tu. Najvažnije je da fokus bude na ekipi, koja je u evidentnoj krizi rezultata. Izaći ćemo iz nje što prije, tražit ćemo kako i na koji način. I veće ekipe i klubovi se zadese u jednoj krizi, pa tako i mi. Jako je bitno da ekipa sutra odradi dobar posao, da pokuša odigrati što bolje, a poslije toga slijedi pauza u prvenstvu, gdje ćemo se međusobno bolje upoznati i imati prostora za rad.”, rekao je Musemić, osvrnuvši se na trenutnu ekipu Sarajeva.

“Da nisam vjerovao u kvalitet ove ekipe ne bih prihvatio ovaj posao. Vjerujem da zajedno sa svima u klubu i navijačima, možemo ostvariti dobre rezultate i izaći iz ove krize.”, dodao je Musemić, koji je nakon što je 2013. godine napustio klupu Sarajeva uspješno vodio Slobodu i Mladost.

Domaća utakmica protiv Viteza bit će prva, službena za Musemića u novom mandatu na trenerskoj klupi Sarajeva, a on će otputovati sutra u u Banja Luku, kako bi prisustvovao susretu protiv Borca. Vrijedi još dodati da će kompletiran sastav stručnog štaba Sarajeva biti poznat u narednim danima. Našoj klupskoj legendi, Husrefu Musemiću, želimo puno sreće na poziciji Šefa struke FK Sarajevo.

KOMENTARI