instant fap
NaslovnicaSport

Bosanskohercegovački stručnjak nominovan za trenera sezone u Belgiji

Bosanskohercegovački stručnjak nominovan za trenera sezone u Belgiji

Bosanskohercegovački stručnjak Miron Muslić nominovan je za trenera sezone u Belgiji, nakon što je njegov tim Cercle Brugge mimo očekivanja većine javnosti u ovoj zemlji osvojio četvrto mjesto na tabeli, čime je osigurao plasman u kvalifikacije za UEFA Europa ligu iduće sezone.

Cercle Brugge igra sjajno otkako je Miron Muslić prošle sezone preuzeo klub u momentu kada se borio za opstanak. Brzo je stabilizovao ekipu, a ove sezone je otišao i korak naprijed, te je prvi put nakon 2010. godine, a tek četvrti put u historiji, izveo u Europu.

U Belgiji je Muslić izuzetno cijenjen i zbog vrlo atraktivnog sistema igre, a protivnici njegov Cercle Brugge smatraju noćnom morom za međusobne duele.

U nedjelju, 26. maja je Cercle osvojio bod protiv gradskog rivala Club Bruggea, kojim je osigurao četvrto mjesto na tabeli, a poništen mu je i pogodak koji je prema mišljenju mnogih bio regularan, prenosi SCSport.

Muslićevi protukandidati za nagradu trenera godine su Alexander Blessin iz Union SG-a, te Thorsten Fink, koji vodi Sint Truiden.

KOMENTARI