instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Bosnalijek počeo izvoz Lymunixa ® u Veliku Britaniju

Bosnalijek počeo izvoz Lymunixa ® u Veliku Britaniju

Najveća bosanskohercegovačka farmaceutska kompanija Bosnalijek pokrenula je izvoz svojih proizvoda na tržište Velike Britanije.

Novi jedinstveni dodatak prehrani – Lymunix®, nakon početka distribucije u Njemačkoj, odnedavno je dostupan i kupcima u Velikoj Britaniji. Zvanična promocija početka prodaje ovog proizvoda na britanskom tržištu održana je sredinom mjeseca u Londonu.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović ističe kako je ulazak Bosnalijeka na ovo tržište još jedna potvrda kvaliteta i potencijala Bosnalijeka kao najvećeg domaćeg proizvođača farmaceutskih proizvoda i jednog od regionalnih lidera u branši.

„Ovo je zaista značajan uspjeh za Bosnalijek u godini kada kompanija obilježava 70 godina uspješnog rada. Lymunix® je jedinstven proizvod, dodatak prehrani koji dolazi u formi oralnog spreja i rezultat je rada isključivo naših stručnjaka. Ovim se potvrđuje ispravnost poslovne politike Bosnalijeka koji kontinuirano ulaže u vlastiti razvoj i svoje radnike, prateći pri tome svjetske trendove u farmaceutskoj industriji“, rekao je Uzunović.

Novi proizvod dostupan je u oblicima: Lymunix® – B kompleks (sadrži vitamine B3, B5, B2, B1, B12, B6, B9, B7 te lizozim), Lymunix® – Željezo (sadrži Željezo (Fe) i lizozim), Lymunix® – vitamin D – K2 (sadrži vitamine D, K2 i lizozim), Lymunix® – multivitamin (sadrži kompleks vitamina i minerala i lizozim) te Lymunix® – multivitamin junior (sadrži kompleks vitamina i minerala i lizozim, prilagođen je djeci iznad tri godine).

Ovi proizvodi imaju niz pozitivnih učinaka na organizam, među kojima su održavanje normalne funkcije imunog i nervnog sistema, smanjenje umora i iscrpljenosti, regulacija hormonalne aktivnosti, održavanje normalnih nivoa crvenih krvnih zrnaca, normalne funkcije srca, normalnog transporta kisika u tijelu, normalnog zgrušavanja krvi, održavanje zdravlja kostiju, zuba i funkcije mišića, zaštita ćelija od oksidativnog stresa i brojni drugi.

Jedinstvenost Lymunix® proizvoda ogleda se ne samo u njihovom sastavu, već i u tome što se u organizam apliciraju u obliku oralnog spreja, što je naročito važno jer se tako osigurava veća učinkovitost i bolja apsorpcija vitamina i minerala, kao i lizozima.

Upravo je lizozim sastojak koji Lymunix® proizvodima osigurava dodatnu vrijednost. Ovaj enzim kojeg je otkrio Aleksandar Fleming, nobelovac i pronalazač penicilina, značajan je faktor prirodnog imuniteta koji uništava bakterije, viruse, gljivice – i to samo one štetne, dok takozvane dobre bakterije ne uništava – ne remeteći normalnu bakterijsku floru usne šupljine. Lizozim je prirodni sastojak našeg organizma i djeluje protiv mikroorganizama, stimulira imunološki sistem i kontrolira upalnu reakciju.

Nakon promocije nove linije proizvoda Lymunix® u Velikoj Britaniji, nastavit će se promocije i u drugim državama Evropske unije, a planira se i prodaja u državama Bliskog istoka.

Uskoro ćemo ove proizvode moći kupiti i na domaćem tržištu, a bitno je istaknuti da je Lymunix® dostupan i u online prodaji širom Evrope.

KOMENTARI